Controllerchef med förmågan att förändra och utveckla sökes till Semper

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 juli 2017
Stängs
den 19 augusti 2017
Kontakta
Åsa Schramm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker dig som vill vara med på resan att utveckla controlleravdelningen för att möta framtidens krav. Nu har du möjlighet att bli en del av ett bolag i förändring där det för rätt person finns goda möjligheter till utveckling. I denna roll rapporterar du direkt till CFO och sitter i fina och ljusa lokaler på Sempers huvudkontor i centrala Sundbyberg.

Om rollen
I den här rollen är du chef över controlleravdelningens tre medarbetare samt arbetar operativt som Business Controller för några av Sempers verksamheter. Rollen innefattar personalansvar samt ett strategiskt ansvar för gruppen.

Controllerchefen leder och fördelar arbetet på avdelningen och ansvarar för att Semperkoncernens resultat, budget och prognos blir korrekt rapporterat till Sempers ägare Hero. Du ansvarar för att utveckla controlleravdelningen så att organisationens och ägarens krav möts och där controlleravdelningen är det naturliga affärsstödet för verksamhetscheferna. Utöver detta gör du i denna roll ekonomisk uppföljning och analyser, följer upp kund- och produktlönsamhet, gör produktkalkyler och utvecklar rapporter till verksamheten. Du kommer med förslag och implementerar förändringar i controllerverksamhetens processer och driver detta framåt.

Med din expertis inom området och med ett naturligt ledarskap är du med och driver Semper mot nya höjder!

Vem är du?
Du är en senior controller som har arbetat i en liknande roll i minst 5 år. Du har tidigare erfarenhet från att leda andra i förändringsarbete och du har förmågan att kunna arbeta operativt som Business Controller samtidigt som du kan lyfta blicken och tänka strategiskt för att på så vis få verksamheten att utvecklas. I grunden är du Civilekonom eller motsvarande, har mycket goda kunskaper i Excel samt talar och skriver både engelska och svenska obehindrat. Det är även starkt meriterande om du arbetat i SAP och är van vid att arbeta i olika rapporteringssystem.

Vi söker dig som är självgående, affärsinriktad och har en stark egen motor. Du har mycket positiv energi och du trivs i sammanhang av utveckling och förändring. För att trivas hos Semper bör du vara prestigelös och ha en serviceinriktad personlighet då organisationen ställer krav på verksamhetsnära support och snabb återkoppling.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Semper med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm på 070-775 95 40. Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Semper
Semper har funnits sedan 1939 och började med att man uppfann ett sätt att torka mjölk till pulver. Idag är det barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning som är bolagets primära områden.

Semper är den ledande aktören i Norden inom kategorierna barnmat och glutenfritt och omsätter ungefär 1,5 miljard SEK och är omkring 200 anställda i Norden. Sedan 2006 ägs Semper av den internationella livsmedelskoncernen Hero. Hero grundades 1886 och är idag privatägt med huvudkontor i Lenzburg i Schweiz. Hero Group omsätter 1,3 miljarder CHF och har totalt 4 300 anställda i 16 länder.

För mer information, gå in på www.semper.se

Liknande jobb

Liknande jobb