Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Gruppchef till Försäkringsadministration på Skandikon

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 6 september 2017
Kontakta
Margaretha Palmbäck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du erfarenhet av att leda människor? Har du även ett genuint intresse för pensions- och försäkringsfrågor och gillar du dessutom att arbeta med verksamhetsutveckling och effektiviseringar? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en gruppchef till avdelningen Försäkringsadministration på Skandikon, närmare bestämt en gruppchef till gruppen som sköter de Premiebestämda flödena. Gruppen består idag av tre medarbetare; en handläggare och två kundcentermedarbetare samt konsultstöd för kundcenterdelen.

Avdelningen Försäkringsadministration är uppdelad i två enheter; en grupp som hanterar de förmånsbestämda flödena och en grupp som hanterar de premiebestämda. I Vilnius finns samma uppdelning på de två grupperna. Alla fyra gruppcheferna, de två i Sverige och de två i Vilnius, ingår i ledningsgruppen för avdelningen som leds av en chef placerad i Stockholm. Totalt arbetar 24 personer på avdelningen Försäkringsadministration; varav nio är placerade på kontoret i centrala Stockholm.

Verksamheten på Skandikon präglas av att vara under ständig utveckling och ger dig som ledare en möjlighet att vara med och påverka och utveckla verksamheten. Du kommer ha personalansvar och leveransansvar för gruppen som arbetar med de Premiebestämda flödena och även ha ansvar för Kundtjänsten. Du kommer ha ett nära samarbete med dina gruppchefskollegor både i Stockholm och i Vilnius samt även med produktägare, affärsutvecklare och IT.

För att du ska känna dig väl tillrätta i rollen och i företaget gäller det att du trivs att arbeta i ett litet företag med en liten grupp och att du både lätt och gärna sätter dig in i detaljer och utför vissa arbetsuppgifter själv som att arbeta med verksamhetsutveckling och effektiviseringar. Därutöver har du även ett brinnande intresse för pensions- och försäkringsfrågor då det är verksamhetens kärna.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda människor och som har god samarbetsförmåga och kan lösa de varierande uppgifter som ledarskapet innebär. Då gruppen är liten, och för att kunna vara en stark grupp, är det viktigt att du är prestigelös person och insatt i gruppens dagliga arbete, både för att kunna leda och utveckla gruppen på bästa sätt men även för att kunna stötta gruppen i det dagliga arbetet. Du är en positiv, glad och lösningsfokuserad person som trivs i en föränderlig arbetsmiljö med högt tempo.

Om företaget
Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration och stiftelseförvaltning. Skandikon är en oberoende tjänsteleverantör, som inte bedriver någon egen kapitalförvaltning. Skandikons arbetssätt och verksamhetssystem är helt anpassade för att hantera tillståndspliktig verksamhet. Många av Skandikons uppdragsgivare står under Finansinspektionens tillsyn vilket i praktiken innebär att Skandikons verksamhet indirekt står under denna tillsyn.

Skandikon har ett långvarigt samarbete med många små och stora börsnoterade företag, stiftelser, försäkringsbolag, pensionskassor samt många andra privata, statliga och kommunala företag och organisationer. För Skandikon, som arbetar med administration av pensioner och stiftelser är långsiktighet en naturlig del av verksamheten, det är därför även viktigt att arbetet sköts på ett miljömässigt hållbart sätt. Skandikon är ISO certifierade inom informationssäkerhet och miljö.

I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Amendo Bemanning och Rekrytering. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länken. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Margaretha Palmbäck, tel: 072-522 50 09 margaretha.palmback@amendo.se

Liknande jobb

Liknande jobb