Avida Finans söker en redovisningschef

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 26 augusti 2017
Kontakta
Erika Lantz Paulsen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en van ledare och en stjärna på redovisning? Då kan rollen som redovisningschef på Avida Finans vara något för dig!

Avida befinner sig i en expansiv fas och växer fort. Deras affärsidé är att erbjuda företag och konsumenter finansiella tjänster genom enkla och moderna lösningar. De vill skapa nöjda kunder genom innovativt tänkande, tekniskt kunnande i framkant, samt inte minst engagerade, kompetenta och erfarna medarbetare. Kulturen är hjälpsam med ett stort engagemang där medarbetarna har mycket frihet under ansvar.

Om rollen
I rollen som Redovisningschef hos Avida kommer du ha ett helhetsansvar för redovisningen samt leda ett team om tre medarbetare. Du är placerad på kontoret i hjärtat av Södermalm och rapporterar direkt till CFO. Dina uppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Upprättande och avstämning, samt analys och uppföljning av månadsbokslut
  • Dokumentation och uppföljning av koncernens rutiner för bokföring
  • Ansvara för leverantörs- och kundreskontrafunktionerna
  • Uppföljning, kontroll och analys av redovisningsinformation
  • Utredning av fel och förändringar
  • Konsolidering av filialer och ansvar för redovisningsinformation från dessa
  • Upprättande av moms, skattedeklaration och inkomstdeklaration
  • Samarbete med övriga funktioner i koncernens ekonomifunktion, inkl. Treasury, Reporting och Controlling
  • Vara kontaktperson för de externa revisorerna

Vem är du?
För att lyckas i rollen bör du ha en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi samt minst 5 års arbetslivserfarenhet av en liknande roll. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från bank- och/eller finansbranschen, men det är inte ett krav.

Du är en van ledare som är stabil och trygg i ditt ledarskap. Du bör vara en person som trivs i en föränderlig miljö och som drivs av att utveckla och förbättra processer och rutiner. Vidare är du prestigelös, driven och är inte rädd för att hugga tag när det behövs!

Verksamhetsbeskrivning
Avida Finans AB är ett kreditmarknadsbolag under Finansinspektionens tillsyn. Avida Finans erbjuder finansiella lösningar till företag genom köp och belåning av fakturor samt inkasso och fakturaadministration. Avida Finans tillhandahåller även in- och utlåning gentemot privatpersoner och omfattas av statliga insättningsgarantin. Avida Finans har ca 100 anställda och verksamheten bedrivs från Stockholm samt från en filial i Oslo och Helsingfors.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Avida Finans med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på 076-000 18 62 alt erika.lantz.paulsen@eqonomy.se Vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb