Koncernredovisningschef / redovisningschef till attraktivt FMCG-bolag

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 augusti 2017
Stängs
den 7 september 2017
Kontakta
Julia Dahl
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Gazella söker nu en prestigelös och tillförlitlig redovisningschef till ett nytänkande och snabbt växande klientbolag inom FMCG. Rollen innebär att du axlar en nyckelfunktion i företagets fortsatta resa och har ett stort fokus på bolagets utveckling av arbetssätt och rapporteringsprocesser. Vi tror att du har tidigare erfarenhet från börsnoterade bolag samt liknande interimsuppdrag där du haft ett övergripande ansvar samtidigt som du även varit aktiv operativt i organisationen. Utöver detta har du stark redovisningskompetens med viss förståelse för koncernredovisning samt IFRS. Du kommer att vara placerad på bolagets huvudkontor i Stockholms innerstad. Tjänsten är ett konsultuppdrag om minst 4–6 månader med start omgående. Vi kommer att intervjua kandidater löpande så skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning 

  • Leda, planera och strukturera redovisningsarbetet inom gruppen
  • Agera proaktivt i beslut för att möjliggöra fortsatt utveckling och tillväxt av bolaget
  • Driva gruppens arbete kring koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Ansvara för frågor gällande personalkostnader och pension
  • Bistå som kontaktperson vid kontakt med revisorer och myndigheter
  • Hantera kvalificerade frågeställningar avseende skatter och moms
  • Ansvara för upprättandet av årsredovisning samt deklarationer
  • Operativt arbeta med koncernrapportering, samt enklare konsolidering
  • Driva förändringsprojekt inom ekonomiavdelningen

Erfarenhet
För en kunds räkning söker vi nu en lämplig kandidat som har tidigare erfarenhet från en liknande roll, där du arbetat operativt med redovisning samt enklare koncernredovisning, rapportering, bokslut och årsredovisningsarbete. Vidare tror vi att du har en akademisk examen samt erfarenhet ifrån kvalificerat redovisningsarbete, alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning som senare kompletterats med gedigen arbetslivserfarenhet inom aktuellt område. Tidigare erfarenheter av systemimplementationer är meriterande. Professionella färdigheter inom MS Officepaketet är ett krav. Du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker en team-player med vana att ta ansvar, som inte är rädd för förändring och som har ett öga för detaljer. Du är flexibel och van vid att prestera, även då arbetsbelastningen är hög. Du tycker att det känns naturligt att leda och ta egna beslut och initiativ, och har inga problem med att drivna egna frågor och projekt.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via följande länk: gazel.la/1133.

Ansvarig kontaktperson är Julia Dahl. Besök gärna vår hemsida. Vill du se fler av våra jobb följ då Gazella på LinkedIn.