Asset Manager Retail

Rekryterare
Storebrand
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 14 augusti 2017
Stängs
den 25 september 2017

ASSET MANAGER RETAIL

Arbetsgivare: Storebrand Fastigheter AB
Uppdragstyp: Rekrytering
Ort: Stockholm
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-10-09


Storebrand Fastigheter söker Asset Manager Retail

Vill du arbeta hos en av Nordens ledande kapitalförvaltare?
Storebrand Fastigheter AB är en del av norska Storebrand ASA. Tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. I Sverige representeras Storebrandkoncernen av SPP Pension och Försäkring, SPP Fonder, Storebrand Asset Management Sverige samt Storebrand Fastigheter AB. Koncernen förvaltar cirka 620 miljarder kronor.

Som ett led i vår expansion har vi genomfört ett antal större affärer. Vi behöver därför förstärka fastighetsteamet inom kapitalförvaltningen med en Asset Manager som har god kunskap om samt erfarenhet av detaljhandel.

Ditt uppdrag
Som Asset Manager har du ett totalansvar för din fastighetsportfölj. Portföljen består av ca 15 handelsfastigheter belägna i Stockholm, Göteborg, Malmö och ett antal regionstäder. Rollen innebär både ett strategiskt och operativt ansvar för dina handelsplatser för att säkerställa en god långsiktig avkastning samt nöjda hyresgäster.

Arbetet omfattar bland annat att ta fram förvaltningsstrategi, affärsplaner och budget för fastighetsportföljen. Hyresgästkontakter, uthyrning, förhandling och styrning av driftorganisation är väsentliga inslag i arbetet. Rollen är bred och du kommer att vara drivande i vidareutvecklingen av respektive handelsplats för att säkerställa långsiktighet och konkurrenskraft.

Du kommer att utgå från trevliga och luftiga lokaler i centrala Stockholm och ha ett nära samarbete med Head of Asset Management samt övriga kollegor inom fastighetskapitalförvaltningsteamet.

Sammanfattning av huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Upprättande och uppföljning av affärsplan och budget
 • Bygga och utveckla relationer med hyresgäster
 • Ansvarig för uthyrning, omförhandlingar och hyresgästanpassningar
 • Ansvarig för marknadsföringen av handelsplatserna
 • Ledning och styrning av driftleverantörerIdentifiera utvecklingsbehov i handelsplatserna

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har:

 • Akademisk bakgrund och flerårig erfarenhet från detaljhandel
 • Förståelse för hur den kommersiella hyresmarknaden fungerar, mycket god förhandlingsvana och övergripande kunskap om hyreslagen
 • Ett gediget intresse för detaljhandel, där du genom dina år i branschen skaffat dig god förståelse för handelsutveckling
 • Tidigare erfarenhet av resultatansvar
 • Arbetat med fastighetsförvaltning alternativt med etablering, uthyrning eller liknande inom branschen
 • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift

Personliga egenskaper
För denna roll söker vi en person med ett starkt eget driv och ett gediget intresse för detaljhandel. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig trygg med att självständigt ansvara för din fastighetsportfölj. Du är kreativ med en förmåga att se utvecklingsmöjligheter och att skapa nya affärer och koncept.

Vidare besitter du en hög grad av affärsmässighet och är strukturerad och noggrann i ditt arbete. Då arbetet innebär omfattande kontakter med hyresgäster, samarbetspartners och konsulter, ofta i rollen som beställare, krävs det också att du är utåtriktad och lyhörd relationsbyggare som ser samarbete och lagarbete som en viktig del av yrkesrollen.

Du erbjuds
Du erbjuds en bred roll med stort eget ansvar inom en av Nordens ledande kapitalförvaltare där du ges möjligheten att vara delaktig i bolagets framtida expansion. Inom Storebrandskoncernen är vårt hållbarhetsarbete en viktig hörnsten. Läs mer om koncernens hållbarhetsarbete här: https://www.storebrand.no/en/sustainability/commitments-and-cooperations

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Storebrand Fastigheter med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast 11 september 2017. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Farnaz Mortazavi på: farnaz.mortazavi@realcompetence.se eller 070-768 0742.

Som en del av den finansiella sektorn är Storebrand mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta kan det, med kandidatens samtycke, bli aktuellt med en bakgrundskontroll under anställningsprocessen.

Storebrand Fastigheter är ett dotterbolag till Storebrand Asset Management och en del av Storebrandkoncernen, en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. Vi har ett förvaltningsmandat från SPP Pension & Försäkring, Euroben och externa investerare utanför koncernen. Mandatet är ca 12 miljarder SEK. Huvudkontoret ligger i centrala Stockholm. För mer information: www.storebrandfastigheter.se

Liknande jobb

Liknande jobb