WSP rekryterar Senior Project Manager ERP

Rekryterare
WSP
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 augusti 2017
Stängs
den 23 september 2017
Ref:
28341
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

WSP är inne i en tillväxtfas vilket ställer krav på både organisation och stödsystem. Befintligt affärssystem behöver nu bytas ut mot ett nytt modernare ERP system som uppfyller verksamhetens krav. I och med detta söker vi dig, ERP strateg, med stor erfarenhet som projektledare för implementationer av ERP/administrativa system i större företag. Vi ser långsiktigt på rollen och implementationen blir projektets första fas. Tjänsten är tillsvidare med placering på det nordiska huvudkontoret invid Globen i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Rollen omfattar strategiarbete inom ERP-området och helhetsansvar för etablering av nytt ERP-system för WSP Norden. Du kommer att hålla en kontinuerlig och nära dialog med beställare och styrgrupper, arbetsleda projektpersonal, involvera konsulter och upphandlade leverantörer samt vara kontaktyta mot huvudkontoret i Kanada. Du leder arbetet från ax till limpa, från att identifiera behoven till färdig lösning. ERP arbetet omfattar att analysera och definiera integrationer med andra samverkande system, upphandla leverantör och leda implementationsarbetet av upphandlat system. Du kommer att leda workshops, göra riskanalyser och nyttovärderingar. Du kommer också att ta fram projektkalkyl, genomföra kostnadsuppföljning och etablera tidsplan. Du rapporterar till CFO Norden.

Vem är du?
Du är drivande och resultatinriktad med en dokumenterad erfarenhet av att leda och fördela arbete. Samarbetsförmåga liksom lyhördhet inför beställarnas krav är viktigt liksom fallenhet att kraftsamla och driva arbetet framåt. Du uttrycker dig ledigt i skrift, är en effektiv och entusiasmerande mötesledare och håller vant muntliga presentationer.

Rollen kräver gedigen erfarenhet av större och mer komplexa ERP implementationer. Vi ser helst att du har arbetat i större koncerner med internationellt förankring. Du har framgångsrikt lett större projekt och har kunskap i en eller flera projektmetoder. Du är trygg i att driva förändringsarbete och har stor vana av införanden av stödsystem inom främst ekonomi och HR. Din erfarenhet innefattar upphandlingar, avtalsfrågor samt budget- och resultatuppföljning. Att uttrycka sig obehindrat på såväl svenska som engelska är också viktigt. Har du erfarenhet från tjänsteföretag/teknikkonsultföretag är det meriterande.

Vad kan WSP erbjuda dig? 
En anställning hos oss innebär ett ständigt lärande. Du får tillgång till en enorm kompetens och specialistkunskap hos dina kollegor, till exempel genom interna nätverk så som hållbarhetsnätverket och vårt omvända mentorprogram inom hållbarhet. WSP erbjuder också ett brett utbud av interna kurser och utbildningar genom WSP University. Du ingår i en global koncern med stora möjligheter till utveckling och samarbete världen över. Hela 94 procent av våra medarbetare rekommenderar andra att jobba här och vi placerar oss högt i undersökningar där anställda rankar sina befintliga arbetsgivare.

Om WSP
WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & infrastruktur och Miljö & Energi. WSP-koncernen har globalt totalt 36 500 medarbetare på 500 kontor i 40 länder, varav 4900 i Norden. Omsättningen motsvarar cirka 40 miljarder kronor, vilket gör oss till världens fjärde största aktör i branschen. I Norden har vi en omsättning på 4,8 miljarder kronor och har kontor på 70 platser. WSP har många olika sidor. Vi är multidisciplinära och specialister. Vi erbjuder allt från utredningar och analyser, mätningar och projektering till planering och ledning av projekt. Små som stora uppdrag, enkla och komplexa, korta och långa – gemensam är vår vilja att hitta optimala hållbara lösningar.

Ansökan och kontakt
I den här rekryteringen samarbetar WSP med Experis Finance. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson 076-780 68 64. Vi jobbar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart du kan.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb