Group Treasury till Magnolia Bostad

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 september 2017
Stängs
den 3 oktober 2017
Kontakta
Ola Everhed
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Boardtalk söker nu nyckelperson till Magnolia Bostads finansfunktion, en Group Treasury som ska strukturera koncernens finansiering, arbeta med bolagets skuldportfölj och dess obligationsprogram gentemot finansmarknaden samt likviditet och resultatplanering. Tjänsten är med placering på det moderna kontoret i Stockholm city och du blir en del av Magnolia Bostads finansavdelning som idag består av 13 personer.

Om tjänsten
Som Group Treasury ingår du finansfunktionen och rapporterar till bolagets CFO. För att bli en självklar del av Magnolia Bostad har du energi och driv, analytisk förmåga i kombination med en stor portion humor. För att lyckas i tjänsten har du ett starkt DCM nätverk inom bank och du är mycket kompetent modellerare i Excel samt har en gedigen kunskap av finansieringsstrukturer.

Arbetsuppgifter

  • Koncernens finansiering, samt finansiella risker som likviditets-, kredit- och ränterisker.
  • Förvalta och utveckla makromodellen i Excel.
  • Göra likviditetsplanering och resultatprognoser på lång och kort sikt.
  • Covenantrapportering.
  • Fungera som företagets kontaktyta mot banker och övriga intressenter i finansrelaterade frågor.
  • Aktivt driva utvecklingen av processer, metoder, samt strategier och handlingsplaner för att förbättra verksamhetens treasury.
  • Upprätthålla en god information och kommunikation med bolagets affärsutvecklare.

Profil
Vi ser att du som söker är civilekonom, gärna med inriktning finansiering och du har +10 års erfarenhet med liknande arbetsuppgifter inom bank, treasury- eller finansfunktion. Du har mycket goda kunskaper om finansiella instrument, transaktioner och finansiella risker.

För att trivas i rollen är du driven, resultat- och kvalitetsorienterad samt att du är van att arbeta självständigt och är noggrann samt att du är van att hantera komplexa Excel-modeller. Du har förmåga att hantera stundvis stressiga arbetstoppar på ett strukturerat och lugnt sätt.

Du är också ansvarstagande, trivs i en entreprenöriell miljö där du är en del av bolagets utveckling samt engagerad och delar Magnolia Bostads värderingar och vision. Vidare är du kommunikativ, resultatinriktad och drivs av att alltid leverera på deadlines.

Din ansökan
Vill du bli en del av den framgångsrika koncernen Magnolia Bostad? Välkommen att söka tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Ola Everhed (070-790 01 06). Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om Magnolia Bostad
Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter och hotell, i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och regionstäder. Magnolia Bostad sätter boendet i fokus: genomtänkt och effektivt på insidan så att människor ska trivas och ha råd att bo. Tilltalande utsida, samtida arkitektur och väl genomförda projekt skapar ett attraktivt erbjudande för landets kommuner och våra investerare. Bolagets hus ska stå i många generationer.

Magnolia Bostads arbete styrs av en helhetssyn där verksamheten bedrivs på ett sätt som främjar en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

Läs mer om Magnolia Bostad på magnoliabostad.se

Liknande jobb

Liknande jobb