Chef till Västra Götalandsregionen_Närhälsan

Plats
Göteborg
Annonserat
den 15 september 2017
Stängs
den 1 oktober 2017
Ref:
SE-124 38
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

som vill vara med och utveckla arbetet mot våld inom Västra Götaland

Position
Hälso- och sjukvården är ofta den första instans som många söker sig till, när man har varit utsatt för någon form av våld. Kunskap och metoder inom området behöver såväl utvecklas som spridas inom hälso- och sjukvården. Alla människor har rätt till en god och jämlik vård, utifrån sina behov.

Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer är ett kompetenscentrum som samlar, skapar och sprider kunskap. Vi är till för hälso- och sjukvården inom Västra Götalandsregionen och ska bistå regionens olika politiska- och förvaltningsledningssystem med kompetens kring olika våldsfrågor och våldsområden. Verksamheten är lokaliserad till Göteborg och har cirka 12 anställda och den huvudsakliga målgruppen är 55 000 hälso- och sjukvårdsanställda.

Läs mer om verksamheten här www.valdinararelationer.se/vkv

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har erfarenhet av ledarskap och är intresserad av att leda och utveckla Västra Götalandsregionens kompetenscentrum tillsammans med kompetenta medarbetare.

Du har akademisk examen inom adekvat område och goda kunskaper om olika vårdsområden. Du har erfarenhet av arbete inom en offentlig verksamhet och att samarbeta med olika verksamheter inom skilda verksamhetsområden Vi ser också att du har goda kunskaper om hälso- och sjukvårdsorganisation och dess beslutsprocesser samt förståelse för den politiska struktur som verksamheten verkar inom.

Det är meriterande om du har erfarenhet från klinisk verksamhet och av att ha arbetat processorienterat.

Personliga egenskaper
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Du är en person med stark lagkänsla som har lätt att skapa engagemang, bygga relationer och arbeta i riktning mot tydliga mål. Du kombinerar detta med ödmjukhet och respekt för oliktänkande.

Du behöver vara en person med struktur i både tanke och handling samt på ett engagerat sätt kunna förmedla verksamhetens mål och uppdrag. Detta för att tillsammans med dina medarbetare tydliggöra kvalitén i verksamhetens uppdrag och insatser.

Ditt ledarskap är kommunikativt, aktivt och synligt. Du kommunicerar på ett sätt som innebär både delaktighet och tydlighet samt att du är skicklig på att skapa och behålla goda relationer som präglas av dialog och ömsesidig respekt.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du även ha god analytisk förmåga samt vara mål- och resultatorienterad. Du delar vår tanke om mångfald som en framgångsfaktor för högre kvalitet gentemot dem vi är till för och i vårt interna utvecklingsarbete.

Är du den person vi söker?

Vi erbjuder ett utmanande uppdrag i en organisation där mycket är på gång för att bättre möta våra invånares behov. Med dig som ledare möter vi dessa behov och integrerar ett gemensamt förhållningssätt i det dagliga arbetet.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (ref nr SE-124 38) senast 1 oktober.

Vid frågor om tjänsten, kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Bengtsson, 031-333 52 13.

Om företaget
Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer (VKV)
har ett regionövergripande uppdrag från Regionstyrelsen och Regionfullmäktige att arbeta med våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och sexuella övergrepp inom Västra Götaland. Den huvudsakliga målgruppen för VKV:s arbete är 55 000 hälso- och sjukvårdsanställda. VKV arbetar med att initiera, bedriva och förmedla metod- och utvecklingsarbete samt forskning. Det operativa samarbetet mellan olika verksamheter och VKV utgör kärnan. Därutöver sker en utbildnings- och informationsverksamhet

Liknande jobb

Liknande jobb