Rektor till Nordiska Folkhögskolan

Rekryterare
Mercuri Urval
Plats
Kungälv
Annonserat
den 15 september 2017
Stängs
den 7 oktober 2017
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

som vill vara med och utveckla en nordisk mötesplats

Position
Nordiska folkhögskolan är en mötesplats för folkbildning - mitt i Norden. Skolan har en tydlig kulturprofil med kurser inom teater, musik, bild, film och text. Skolan har också allmänna linjer som ger grundskole- och gymnasiekompetens. Här finns även ett stort internat och en välrenommerad konferensverksamhet.

Uppdraget
Detta är ett uppdrag för den engagerade och utvecklingsinriktade ledaren som vill jobba verksamhetsnära tillsammans med deltagare och personal. I uppdraget ingår mål- och visionsarbete, kvalitetsutveckling, att skapa tydliga arbetsprocesser och förutsättningar för tillväxt inom de olika verksamheterna. Tillsammans med styrelsen ska du leda Nordiska Folkhögskolan vidare. 

Rektorns uppgifter är breda. Du ansvarar för utvecklingen av såväl utbildnings- som konferensverksamhet med ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du är även föredragande tjänsteman i styrelsen och arbetar nära styrelsens ordförande. Du har också till uppgift att skapa och utveckla ett brett kontaktnät för att stärka skolans profil som nordisk mötesplats.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är engagerad, kunnig och utvecklingsdriven. Du har relevant högskoleutbildning och/eller tidigare arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Du är affärsdriven med dokumenterade resultat av framgångsrik utveckling. Du har erfarenhet av personal-, budget- och resultatansvar. Du har erfarenhet av kvalitetsarbete och kunskap om lärandeprocesser med fokus på folkhögskolans arbetsformer. Du är en bra kommunikatör och har ett djupt intresse för marknadsföring.

Rektorsutbildning eller motsvarande samt tidigare folkhögskole- och folkrörelseerfarenhet är meriterande.

Som person tror vi att du trivs i en föränderlig miljö där förutsättningar kan variera både i inriktning och detaljeringsgrad. Vi ser resultatfokus, prestigelöshet och integritet som viktiga egenskaper hos den ledare vi söker.

Ditt ledarskap kan beskrivas som närvarande och inkluderande med förmåga att engagera och samla en arbetsgrupp och skapa en god arbetsmiljö och teamanda. Du leder genom att prioritera, förtydliga, delegera och visa tillit till andras kompetens, fatta beslut och följa upp. Du får gärna beskriva dig med styrkor som flexibilitet, kreativitet, öppenhet och affärsmässighet - men än viktigare är att du har förmågan att bygga ett lag som präglas och drivs av dessa egenskaper.

Välkommen med din ansökan. Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12227) senast 7 oktober 2017.

Har du frågor, kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval 0709-69 01 65 för mer information.

Om företaget
"Utsikten ska vara fri"

Nordiska folkhögskolan är en plats där du kan känna dig hemma oavsett varifrån du kommer. Här träffas vi över gränser – nationella, sociala och åsiktsmässiga. Våra kursprofiler gör att du alltid hittar en gemenskap där du kan vara dig själv och samtidigt utveckla nya förmågor.

Liknande jobb

Liknande jobb