It-riskexpert för granskning av företagens it-verksamhet och informationssäkerhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 september 2017
Stängs
den 5 oktober 2017
Ref:
908
Kontakta
Åsa Thalén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som it-riskexpert analyserar du bankernas it-verksamhet och informations- och cybersäkerhet. Du granskar och utvärderar it-relaterade risker hos företag som står under Finansinspektionens (FI:s) tillsyn och deltar i utvecklingen av FI:s it-tillsyn och regelbildning. I den här rollen kan även du som är mer senior få utmanas genom att driva it-frågorna ur ett samhällsperspektiv. Tjänsten innebär tät kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och det finns möjligheter att bidra i internationella arbetsgrupper inom it-riskområdet.

Vi söker dig som har examen inom systemvetenskap eller motsvarande kunskaper. Du har jobbat minst tre år som exempelvis revisor, specialist eller konsult med it- och informationssäkerhetsfrågor, gärna inom finansiell sektor. Kunskap om utredningsarbete och etablerade standarder inom området såsom Cobit och ISO 27001 är meriterande liksom certifieringar i CISA och CISSP. Vi värdesätter även projektledarerfarenhet.

Som person är du självgående, initiativtagande, serviceinriktad och har ett analytiskt förhållningssätt. Du bidrar med gott samarbete och struktur. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Åsa Thalén, avdelningschef på 08-408 980 18.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 5 oktober 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb