Senior Redovisningsspecialist till Group Accounting - OKQ8

Rekryterare
OKQ8
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 september 2017
Stängs
den 19 oktober 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Senior Redovisningsspecialist till Group Accounting

Vill du vara med och bygga upp Group Accounting-funktionen på OKQ8 Scandinavia? Funktionen finns sen tidigare men vi behöver utöka och förstärka gruppen för att kunna hantera allehanda frågeställningar på ett proaktivt sätt. 

Nu söker vi en erfaren redovisningsspecialist som vill arbeta brett, konsultativt och verksamhetsnära med ekonomifrågor på koncernnivå. 

Om tjänsten
Group Accountings uppgift är att driva utveckling av redovisning och intern kontroll inom OKQ8 Scandinavia-koncernen för att möjligöra en effektiv och proaktiv organisation mot så väl digitalisering som framtidens krav från vår omvärld. Som senior redovisningsspecialist kommer du att samarbeta tätt tillsammans med vår Head of Group Accounting med dessa frågor.

OKQ8 Scandinavia har ett Shared Service Center i Västerås och Köpenhamn, som man kommer arbeta nära.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:  

  • Redovisningsprojekt med syfte att stötta verksamheten i samband med nya produkter och tjänster.
  • Stötta verksamheten och SSC i redovisningsfrågor
  • Delta i projekt vid implementering eller utveckling av koncernens processer och kontroller i förhållande till nya eller ändrade redovisningsprinciper
  • Internkontrollmiljö - uppföljning och vidareutveckling av koncernens huvudsakliga finansiella processer.
  • Hantera diverse bokslutsrelaterade justeringar samt avstämningar.
  • Kvalitetssäkring av konsolideringar och årsredovisningar
  • Koncernintern kostnadsallokering
  • Andra typer av arbetsuppgifter och ansvarsområden som är aktuella på koncernnivå för OKQ8 Scandinavia så som nedskrivningstester, pensionsredovisning, säkringsredovisning, kontakt med revisorer.

Då ansvaret för back-office för Treasury tillhör gruppen kommer även vissa arbetsuppgifter på det området ingå i rollen.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig med en akademisk bakgrund inom redovisning och minst fem års erfarenhet av en kvalificerad redovisning inklusive IFRS. Vi tror att du tidigare haft rollen som redovisningsansvarig eller liknande och vi ser med fördel att du arbetat i en internationell koncern och med Shared Service Center.

Du söker en roll där du får jobba brett med ekonomi, du är nyfiken på att sätta dig in i vår verksamhet och vill arbeta konsultativt. Det är viktigt att du vill vara med på en förändringsresa inom vår grupp Group Accounting och bidra med idéer till hur vi kan öka både effektivitet och kvalité i leveranserna. Har du erfarenhet av eller intresse för internkontroll är det mycket meriterande.

Personliga egenskaper som efterfrågas är engagemang, proaktivitet och nyfikenhet. Du är samarbetsorienterad och tydlig samt har förmågan att såväl identifiera, som implementera och informera om förbättringsåtgärder.  Du trivs helt enkelt i rollen som expert och gillar att hjälpa andra!

Hos oss på OKQ8 Scandinavia värdesätter vi en kultur som präglas av öppenhet och ärlighet där kunden står i fokus, tillsammans med kompetens  och förmågan att leverera snabbt och smidigt. 

Vi sitter i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Norrtull.

Om företaget
OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter. Läs mer om oss på www.okq8.se och www.q8.dk. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar OKQ8 Scandinavia med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att inkomma med din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Liknande jobb

Liknande jobb