Konsult inom risk och compliance med fokus på försäkring till PwC

Rekryterare
PwC
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 26 oktober 2017
Kontakta
Peter Ekström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

PwC Financial Services jobbar med kunder inom försäkring, bank, kreditmarknad, kapitalförvaltning och fond. Visionen är att vara den främsta affärsrådgivaren inom riskhantering och regelverk för finansiella företag i Sverige.

Vi söker nu en affärsdriven konsult inom risk och compliance med fokus på försäkringsbranschen.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i gruppen Risk and Regulation inom Financial Services, där du kommer att ingå i ett team som fokuserar på försäkringsbranschen, med t.ex. IFRS 17- och Solvens II-relaterade frågeställningar. Du kommer att medverka i projekt och även bidra med specialistkunskap i försäkringsrelaterade utredningar.

Vår ambition är att du ska utvecklas till att bli en specialist med högt anseende och förtroende i försäkringsbranschen. Vi ser också att du som en naturlig del i arbetet medverkar i våra marknads- och säljaktiviteter inom försäkringsbranschen.

Exempelvis kommer du att arbeta med att:

 • Stödja kunder inom försäkringsbranschen med allt från analyser av befintlig riskhantering och compliance, till implementation av regelverk, processer och rapportering för att möta krav från styrelse, företagsledning, regelverksinstanser och andra intressenter
 • Bidra till vår kompetens och affär inom försäkring, genom att ha ett särskilt fokus på standarden IFRS 17, Solvens II-regelverket, marknadsbevakning och affärsutveckling inom försäkring
 • Medverka i projekt med ansvar för planering och genomförande, i samverkan med såväl seniora som juniora kollegor
 • Utveckla kundrelationer och medverka i försäljning med stöd av kollegor inom Financial Services och andra delar av PwC
 • Medverka i interna projekt för att ytterligare vidareutveckla våra processer

Erfarenheter och profil
Vi söker dig som är utbildad ekonom, jurist eller civilingenjör med minst 3-5 års erfarenhet från försäkringsbranschen. Du har (minst) grundläggande kunskaper om redovisning och processer för ekonomi/finans i försäkringsföretag, gärna med erfarenhet från konsultverksamhet, revision eller Finansinspektionen. Erfarenhet och kunskap inom IFRS 17, grupprelaterade frågor, risk- och finansiell rapportering, samt Solvens II balansräknings- och kapitalbasfrågor är meriterande. Du är bekväm i att arbeta med såväl riskchefer som ekonomi-/finanschefer.

Du är självklart väl bevandrad i MS Office och har utmärkta kunskaper i svenska och engelska.

För denna rekrytering lägger vi också stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser därför att du är:

 • Servicefokuserad – sätter kundens nytta främst
 • Driven - levererar resultat och uppfyller kundförväntningar
 • Säljande – identifierar och bearbetar affärsmöjligheter för Financial Services och PwC
 • Självständig och drivande – prioriterar aktiviteter och tar egna initiativ
 • Analytisk och konsultativ – ser helheten, förstår övergripande frågeställningar utan att missa detaljer
 • En lagspelare – trivs att arbeta i team

Samtliga medarbetare ingår i PwC:s karriärutvecklingsprogram vilket erbjuder marknadsledande utvecklingsmöjligheter. Utifrån affärsområdets och avdelningens affärsplaner och affärsmål sätter alla medarbetare personliga utvecklingsmål i samråd med en coach, som är en mer senior medarbetare inom PwC. Medarbetaren träffar sin coach minst fyra gånger per år för löpande måluppföljning, karriärhandledning och utvecklingssamtal.

Det finns möjlighet att utvecklas enligt PwC:s karriärmodell samt att arbeta gränsöverskridande mellan olika tjänsteområden. Det finns även möjlighet till en internationell karriär inom PwC:s globala nätverk. Våra medarbetare deltar i PwC:s utbildningsprogram för ledarskap, i konsultrollen m.m. Därtill kommer ämnesspecifika interna och/eller externa utbildningar relaterade till finansbranschens utveckling och regelverk. Vi uppmuntrar till internationella kunskapsutbyten kring regelverk och riskhantering och möjligheten finns att delta i internationella PwC-nätverk med syftet att bredda din och vår kollektiva kunskapsbank.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ansökan eller om du har frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070-813 51 85 eller mejla peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Liknande jobb

Liknande jobb