AFA Försäkring söker Gruppchef med ansvar för kundresan

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 26 oktober 2017
Kontakta
Hendrik Dahlgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AFA Försäkring söker Gruppchef med ansvar för kundresanSom Gruppchef har du ett nära samarbete med många olika delar av AFA Försäkring och rapporterar till chefen för avdelning Process- och verksamhetsutveckling. Du leder och har personalansvar för en grupp på sju medarbetare och är ansvarig för deras kompetensutveckling och leverans. Medarbetarna är processutvecklare, granskningsansvarig samt produktägare för de produkter som arbetar med utveckling av system och tjänster kopplade till försäkringsverksamheten. Du får möjlighet att vara med och forma hur gruppen ska arbeta tillsammans och med andra för att kunna leverera ökat värde till våra kunder. Du är också processledare för huvudprocessen Hantera Försäkringsärende och är ansvarig för uppföljning och utveckling av den processen, inklusive att vara föredragande i processens styrgrupp som består av delar av företagsledningen.

Inom AFA Försäkring har vi ett starkt kundfokus. Vi arbetar med att korta ledtiderna i våra leveranser till kund samtidigt som vi försöker hitta de mest kostnadseffektiva lösningarna för detta. I denna roll är du en nyckelperson i arbetet för att kunna leverera till våra kunder på bästa sätt.

Arbetsbeskrivning
Som gruppchef/processledare driver du strategiska och taktiska frågor inom kundresan för att vi ska kunna möta våra kunders behov och förväntningar. Du arbetar också med kompetensutveckling i gruppen inom processutveckling, förändringsledning och genomförande. Du tar fram strukturer för samt implementerar arbetssätt för samverkan och involvering med verksamheten och deltar aktivt i arbete i verksamhetsområdenas ledningsgrupper kring hur vi ska utveckla och följa upp vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är erfaren ledare som kan kompetensutveckla andra samt har djup kompetens inom förändringsledning kring området kundresa på såväl lednings- som medarbetarnivå. Du bör ha erfarenhet av arbete med att utveckla digitala tjänster och automatisering. Du har högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller samhällsvetenskap.

Som person har du en förmåga att se helhet och kan agera såväl strategiskt som taktiskt.

I denna roll är det viktigt att du är positiv, öppen för och medverkar till förändringar. Du drivs av att leverera värde till kunden och är trygg i din ledarroll. Du är driven, självständig, ansvarstagande och bra på att samarbeta. Du har hög egen kapacitet och kan leverera eget resultat. Du är utåtriktad, analytisk, prestigelös och är duktig på att bygga relationer och kontakter inom organisationen samt har en stark kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt.

Om företaget
Cirka fyra miljoner människor omfattas av minst en av våra försäkringar. Vi är ett annorlunda försäkringsbolag, bland annat genom att vi aktivt letar upp kunder som kan ha rätt till ersättning och att vi årligen bidrar med 150 miljoner till forskning inom arbetsmiljöområdet.

Omvärldens accelererande utveckling av teknologier och dess tillämpningar förändrar förutsättningar och möjligheter för såväl individer, företag, myndigheter och organisationer att agera i den s.k. ”nya digitaliserade världen”. För AFA försäkring kommer detta innebära att vi skapar gemensamt värde med andra aktörer i partnerskap och samverkan. Vi står inför en högre grad av automatiserade verksamhetsförmågor, en ökad tillgänglighet till digital information samt kommunikation via andra aktörers digitala kanaler. Detta är världen som vår nya Gruppchef/processledare ska vara med oss att skapa.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Ogunsen Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Malin Söhr, Researchkonsult 073-421 79084. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb