Vi söker en Chefsjurist till Monyx

Rekryterare
Monyx
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 28 oktober 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Som chefsjurist på Monyx arbetar du brett och är ansvarig för den legala rådgivningen till såväl ledning som verksamhet.  Du arbetar nära VD, sitter i företagets ledningsgrupp och bidrar inte endast med din juridiska kompetens utan deltar också aktivt i själva affären. Det viktiga arbetet med översyn och efterlevnad av regelverk kommer att vara ett centralt ansvarsområde för dig. Du tillhandahåller även juridisk rådgivning till övriga koncern- och intressebolag i nära samråd med VD. Du ansvarar också för större och strategiskt viktiga avtalsförhandlingar med kunder. Du är operativt ansvarig och leder det juridiska arbetet både strategiskt och operationellt. Du agerar kravställare och huvudsaklig kontakt avseende juridiska frågor gentemot externa samarbetspartners såsom leverantörer och externa experter.

Som chef för juristavdelningen har du även personalansvar för bolagets andra jurist.

Vem är du
Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst sju år på bolag och/eller advokatbyrå. Vi ser gärna att du har erfarenhet från finansbranschen och är genuint intresserad av affärer. Du har goda kunskaper inom försäkringsrätt, förmedling av finansiella produkter, investeringsrådgivning, skatterätt, avtalsrätt och bolagsrätt.

Du har erfarenhet av operationellt ledarskap och har du erfarenhet av personalansvar är det meriterande men inte ett krav.

Som jurist är du affärsmässig, pedagogisk, pragmatisk och resultatorienterad. Som person är du prestigelös, driven och positiv. Du tar gärna initiativ och arbetar proaktivt och tvekar inte att kavla upp ärmarna vid behov.  Du är en naturlig ledare med förmåga att kommunicera, coacha och entusiasmera.

Om verksamheten
Monyx vision är att vara det självklara valet inom kapitalförvaltning, förmedlad rådgivning och försäkring. Vi erbjuder våra kunder förvaltning av fonder, pensioner och fondförsäkringar samt konkurrenskraftiga försäkringspaket för en värdefullare vardag och framtid. Monyx är majoritetsägare i förmedlarorganisationen Hjerta samt hel- och delägare i förmedlarbolagen Factor Insurance Brokers, Svenska Försäkringsrådgivarna och Norrfinans & Försäkring. De stärker vår lokala närvaro och distributionskraft samt förenklar för dig som kund att få rådgivning där du bor. Monyx förvaltar ca 30 miljarder kronor och har sitt säte i Stockholm med verksamhet även i Umeå. Monyx är ett helägt dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på NASDAQ OMX Köpenhamn. I organisationen pågår just nu ett förändringsarbete där samtliga verksamheter inom Monyx och Hjerta kommer att integreras tydligare. Syftet är ett ökat fokus på våra kunder genom vår lokala rådgivarkår i kombination med våra erbjudanden inom försäkring och sparande. www.monyx.se

Du erbjuds
Du erbjuds en intressant tjänst i en trivsam, modern och snabbfotad organisation som utvecklas i takt med marknaden.

Då tjänsten ska tillsättas snarast möjligt kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. Ansökan emotses därför snarast möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766331440. Skicka din ansökan snarast via vår hemsida: www.jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb