Aktieanalytiker till Länsförsäkringar Fondförvaltning

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 oktober 2017
Stängs
den 29 oktober 2017
Kontakta
Ulrika Hedman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Länsförsäkringar Fondförvaltning förvaltar cirka 130 miljarder kronor i 38 egna fonder. I syfte att ge våra kunder en konkurrenskraftig avkastning är vår strategi att kombinera extern förvaltning med förvaltning i egen regi. För närvarande förvaltar vi cirka 31 miljarder kronor i tre svenska aktiefonder och fem fondandelsfonder inom bolaget. Vi söker nu en aktieanalytiker som vi vill vara med och starta upp en ny fond under början av 2018.

Om jobbet
Ditt fokus kommer att vara analys och värdering av bolag, men du kommer även att bistå våra ansvariga förvaltare i den dagliga förvaltningen av fonderna. Du förväntas vara delaktig i portföljkonstruktion, i den dagliga aktiehandeln samt i den månatliga rapporteringen av förvaltningsresultaten. Utöver detta kommer du att vara engagerad i marknadsföringen av fonderna som förvaltas inom teamet. Tjänsten kommer att innefatta ett flertal resor inom Europa.

Vem är du?
Vi söker dig som är har ett brinnande intresse för aktieinvesteringar och näringslivet. För att lyckas i rollen har du cirka 2-3 års erfarenhet av aktieanalys, aktieförvaltning, Corporate Finance eller ett annat närliggande arbetsområde. Ett krav är att du är civilingenjör/civilekonom med finansiell inriktning. Du har goda teoretiska och praktiska kunskaper om modern metodik avseende företagsvärdering och portföljkonstruktion. Det är meriterande om du har erfarenhet av att analysera bolag utifrån hållbarhetsaspekter. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel samt är van användare av Bloomberg. Det är mycket viktigt att du kan kommunicera obehindrat på både svenska och engelska.

Du är målinriktad, drivande, har en hög leveransförmåga och är prestigelös. Du har ett strukturerat arbetssätt, är kommunikativ, affärsmässig och trivs i en arbetsmiljö där utveckling och förbättringar av arbetssätt är prioriterade. Det är viktigt att du trivs både med självständigt arbete och med arbete i ett team.

Om oss
Länsförsäkringar Fondförvaltning är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. Inom bolaget är vi för närvarande 35 medarbetare men kommer under 2018 bli cirka 40 medarbetare. Du kommer att tillhöra förvaltningsavdelningen som ansvarar för förvaltningen av svenska aktie- och räntefonder samt fem fondandelsfonder, upphandling och utvärdering av externa förvaltare samt sortiments- och produktutveckling. Avdelningen kommer under 2018 att bestå av totalt tio fondförvaltare, två förvaltaranalytiker och två tjänster med ansvar för att driva produktutveckling och vårt arbete inom hållbara investeringar.

Läs mer om Länsförsäkringar Fondförvaltning
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/gemensamma-bolag/lansforsakringar-fondforvaltning/

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Din ansökan
Är du intresserad av tjänsten och känner att ovanstående stämmer in på dig? Tveka inte att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag men senast 29 oktober. I den här rekryteringen samarbetar Länsförsäkringar Fondförvaltning med We Select. Har du frågor om tjänsten hör gärna av dig till Ulrika Hedman, telefon 076-141 35 12.

Fackliga kontaktpersoner är Mirek Swartz, FTF, telefon 08-588 418 92 och Anna Sandqvist, SACO, telefon 08-588 416 50.

Välkommen med din ansökan!

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb