Kommersiell chef Svenska Ishockeyförbundet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2017
Stängs
den 31 oktober 2017
Ref:
SE-12497
Kontakta
Lennart Jansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

"Med ansvar för försäljning och kommunikation"

Position
Din utmaning

Förbundet har höga ambitioner och mål om en stark tillväxt framåt av kommersiella rättigheter samt utveckling av nationella och internationella evenemang. Rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för förbundets paketering och försäljning av kommersiella rättigheter, marknadsföring, varumärkesarbete samt kommunikation. Rollen är bred vilket gör att du kommer att röra dig mellan olika typer av frågor som berör många områden av både operativ och strategisk natur. Tjänsten innebär ett personalansvar för i dagsläget fem medarbetare och alla kommersiella intäkter. I befattningen ingår också att närvara vid olika nationella och internationella turneringar samt möten med sponsorer och samarbetspartners. Du förväntas också kunna hantera olika typer av mediekontakter. Som Kommersiell chef ingår du i Ishockeyförbundets ledningsgrupp och rapporterar direkt till Generalsekreteraren. Placeringsort är Stockholm och i tjänsten ingår både resor och arbete utanför normal kontorstid.

Din bakgrund och personlighet
För uppgiften söker vi en engagerad ledare med erfarenhet från både personalledning samt marknadsföring, försäljning och kommunikation. Erfarenheter från varumärkesbyggande och sponsring ser vi också som starkt meriterande. Vi vill att du har någon form av eftergymnasial utbildning och att ditt ledarskap är moget och präglas av en tilltro till dina medarbetares förmåga, tydlighet, handlingskraft samt en mycket god förmåga att kommunicera och att skapa resultat.

Du har erfarenhet av hur demokratiskt styrda verksamheter fungerar och inser att förmågan att ta sig fram och driva mot konkreta beslut genom att skapa förtroende och förstå olika synpunkter, är en av nycklarna till framgång.

Vi ser också att du har en mycket bra förmåga att se helheter och konsekvenser av olika typer av beslut på olika nivåer. Vi förutsätter att du som ledare får andra att växa och utvecklas genom en effektiv delegering och att du dessutom har en god förmåga att på svenska och engelska uttrycka dig i både tal och skrift.

Svenska Ishockeyförbundet erbjuder
Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete inom en organisation med ett av Sveriges starkaste varumärken i portföljen. Kontoret är beläget nära Globen och vi arbetar tillsammans i en trivsam miljö som präglas av god sammanhållning, prestigelöst tänkande och en bra kombination av entreprenörskap och struktur. Ditt arbete kommer också att innebära många spännande kontakter både inom hockeysverige och med våra sponsorer samt en möjlighet att vara med och utveckla svensk elithockey.

Din ansökan
Välkommen att kontakta ansvariga konsulter Lennart Jansson 0732-30 35 94 eller Mats Wärnling 0709-85 63 63 på Mercuri Urval om du vill ha mer information om tjänsten. Välkommen med din ansökan genom att maila in ditt CV och personliga brev via www.mercuriurval.se (SE-12497) senast 31 oktober.

Om företaget
Svenska Ishockeyförbundet är huvudorganisation för svensk ishockey med en omsättning på ca 140 miljoner kronor per år. Svenska Ishockeyförbundet administrerar nio landslag varav ett är Sveriges folkkäraste landslag Tre Kronor samt en serieverksamhet för över 400 föreningar med cirka 70 400 licensierade spelare i Sverige. Vårt centrala kontor är beläget nära Globen i Stockholm och inom vår organisation finns ett 50-tal engagerade medarbetare. Vi söker nu en Kommersiell chef då vår Marknadschef går vidare till nya utmaningar.

Liknande jobb

Liknande jobb