Financial Controller till Office Depot sökes

Rekryterare
Office Depot
Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 16 oktober 2017
Stängs
den 15 november 2017
Ref:
Financial Controller till Office Depot
Kontakta
Philip Dufwa
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Drivs du av att arbeta med redovisning och intern kontroll? Har du förmåga att identifiera och realisera processförbättringar? Vill du arbeta i ett internationellt företag med stora resurser men med det lilla företagets fördelar av korta beslutsvägar och en nära dialog mellan medarbetare, ledare och ledning?

Vi söker nu för vår kund Office Depots räkning en ambitiös och strukturerad Financial Controller, med ansvar för redovisning och intern kontroll för bland annat leverantörsbonus, anläggningsregister, upplupna kostnader. Du kommer att arbeta i ett företag som genomgår en spännande förändringsresa.

Vi erbjuder dig:
En roll där du själv skapar och formar din framgång och där kreativitet samt initiativförmåga uppmuntras. Du kommer arbeta i en miljö där vi genomgår många förändringar för att på ett bättre sätt kunna möta den digitala omvärlden.

Arbetet sker i en flexibel och prestigelös organisation, som präglas av en stark teamkänsla och högt engagemang – där din kompetens kommer att göra skillnad. Rollen som Financial Controller är placerad på Office Depots huvudkontor i Solna och rapporterar till Redovisningschefen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en viktig del av ekonomiavdelningen i Sverige som består av 10 medarbetare fördelat på kundreskontra, leverantörsreskontra och redovisning. Vi ansvarar bland annat för att redovisning och skatter ger en rättvisande bild av verksamheten och att relevanta lager och regler tillämpas. Ansvaret omfattar också att den interna kontrollen, relaterat till redovisningen, är effektiv. Vår redovisning tas fram baserat på K3 och IFRS. Till hjälp har vi M3/Lawson, Qlickview och Hyperion.

Du kommer bland annat att ansvara för redovisning av leverantörsbonus, anläggningsregister, upplupna kostnader men även vara kontakt mot inköpsorganisationen samt mot koncernens controllers inom dessa frågor. I detta ansvar ligger att säkerställa att redovisningen är rättvisande och att vi tar fram redovisningen på ett effektivt sätt.

Din profil:

  • Du har 5-10 års erfarenhet från liknade roll i ett medelstort eller större företag
  • Du har gärna erfarenhet från externrevision hos någon av de större revisionsbyråerna
  • Du har högskoleutbildning inom ekonomi åtminstone 3 år, med inriktning redovisning
  • Du är noggrann, detaljorienterad med förmåga att se helhet
  • Du är strukturerad med förmåga att identifiera och realisera processförbättringar
  • Du har god samarbetsförmåga eftersom arbetsuppgifterna förutsätter samarbete med andra funktioner i företaget och koncernen
  • Arbetsbördan kan variera över tiden varför stresstålighet är viktigt
  • Du har god erfarenhet av att arbeta i större ekonomisystem och är avancerad användare av Excel
  • Du har god vana av att arbete med engelska i både tal och skrift

Det går bra för Office Depot och vi är stolta över att ha placerat oss på Karriärföretagens topp 100 mest spännande arbetsgivare i Sverige 2016.

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med vårt unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är vi kontorets One Stop Shop vilket ger våra kunder ett enklare kontorsliv. Försäljningen i Sverige sker via vårt butiksnät, regionsäljare, webshop och kundcenter.

Om du är intresserad av att vara med och spela en viktig roll på denna resa, ansök idag! Ansök via ”ansök knappen” på vår hemsida eller maila ditt CV i word till philip.dufwa@financerecruitment.se. Märk din ansökan; Financial Controller till Office Depot.

Liknande jobb

Liknande jobb