Treasury Dealer / Treasury Specialist till SCA i Sundsvall

Rekryterare
SCA
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 17 oktober 2017
Stängs
den 16 november 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Treasury Dealer / Treasury Specialist till SCA i Sundsvall

Beskrivning av jobbet
SCA Treasury söker en nu en Dealer / Treasury Specialist med placeringsort Sundsvall. Enheten är under uppbyggnad och kommer att anställa två personer under hösten. Den ena personen vi söker kommer, under ledning av en Group Treasurer, att svara för löpande transaktioner inom treasuryområdet. Du kommer att vara en del av ett Treasuryteam på totalt fyra personer.

Arbetsuppgifter
Som Treasury Dealer kommer du att ha ansvar för löpande transaktioner inom Treasuryområdet, såsom upplåning, placeringar, ränte- och valutahandel. Till viss del kan handel i el och liknade instrument bli aktuellt. Dina främsta kontaktytor kommer att vara de övriga tre medarbetarna i Treasuryteamet, den centrala ekonomifunktionen, ekonomiansvariga inom SCAs affärsområden samt personer inom SCAs nätverk av banker och andra aktörer inom finansområdet. Du rapporterar till Group Treasurer. Tjänsten innebär att, inom det ramverk som policy och instruktioner sätter upp och under ledning av Group Treasurer:

- Ansvara för att dagligen förestå internbanken genom att erbjuda dotterbolagen transaktioner för upplåning/placering och valutahandel/valutariskhantering.
- Planera och genomföra åtgärder för att säkerställa koncernens samlade likviditet, samt de totala likviditets- och ränteriskerna.
- Genom åtgärderna se till att SCA inom respektive område enligt ovan agerar inom finanspolicyns ramar.
- Ha god kännedom om prissättning och aktörer inom ovan nämnda områden.
- Vara rådgivare till Treasurychefen och tillföra erfarenhet vad gäller internbank, processer/ rutiner, upplåning, riskhantering, treasurysystem etc. - Övervaka rapporteringsregler för derivat och anpassa processer för att följa regelverk (t.ex. EMIR, REMIT etc.).
- Vara systemansvarig för handlarplattform och prisinformationssystem.
- Vara kontaktperson och rådgivare till SCAs ekonomiansvariga och övriga SCA-medarbetare när det gäller dessa frågor.
- Som en del av ett litet team måste du också kunna sätta dig in i och bidra med andra arbetsuppgifter inom organisationen.

Din bakgrund
Vi söker dig med relevant akademisk examen med flera års erfarenhet från en front eller middle office roll inom treasury, bank eller företags finansavdelning. Du har operativt arbetat med valuta och räntehandel, likviditetshantering och därtill relaterad riskhantering. Vi ser gärna att du har gedigna kunskaper i att analysera valuta- och ränterisker, utforma strategier för handel samt i treasurysystem. Extra meriterande är kunskaper i FXAll, Opus Capita samt TWIN. För att lyckas i rollen är du analytisk med förmåga att ta stort eget ansvar, prioritera och hålla deadlines. Du är kommunikativ och teaminriktad med god förmåga att jobba självständigt och du har en hög riskmedvetenhet. Flytande engelska i tal och skrift är ett krav. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Ansökan & ytterligare information
I denna rekrytering samarbetar SCA med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att inkomma med din ansökan snarast möjligt.  Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Fackliga företrädare är Maria Jonsson (Unionen) 060-19 30 19 och Ulrika Andreasson (Akademikerföreningen) tel 060-19 30 07.

SCA at a glance
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2016 ca 4 000 anställda och en försäljning på 15.4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com.