Group Accounting Controller till Duni i Malmö

Rekryterare
Duni
Plats
Malmö
Annonserat
den 20 oktober 2017
Stängs
den 19 november 2017
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Group Accounting Controller till Duni i Malmö

Vill du arbeta i en intressant roll på ett marknadsledande bolag som arbetar mot både företagskunder och privatkunder? Duni söker en Group Accounting Controller som vill ta ett stort eget ansvar och arbeta med redovisning, rapportering samt analys- och uppföljningsarbete.

Du kommer att rapportera till Group Accounting Manager och arbeta i en organisation som präglas av  professionalism, innovation och goodfoodmood. Du blir en viktig del i ett litet, centralt och väl sammansvetsat team som består av Group Accounting Manager, Group Controller och Group Treasurer. Anställningen är tillsvidare och i augusti 2019 kommer tjänsten att övergå till en annan inom Group Finance eller som Controller inom något av Dunis affärsområden. Duni har sitt kontor i trevliga lokaler vid Dockplatsen i Malmö.

Arbetsbeskrivning
Som Group Accounting Controller på Duni kommer du att arbeta med dels koncernredovisning och månadsrapportering på koncernnivå och dels kostnadscontrolling för ett antal centrala funktioner (Finance, HR, Communication & IR, Corporate Development, CSR & Quality och Management). Exempel på arbetsuppgifter:

  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Delaktig i framställande av kvartalsrapporter, presentationer och årsredovisning
  • Löpande redovisningsfrågor, främst IFRS
  • Delaktig i framtagande av material till revisorer
  • Månadsvisa kostnadsavstämningar och jämförelse mot budget
  • Rapportering till respektive enhetschef
  • Budget och prognosarbete
  • Ad hoc analyser, vara delaktig i integration av förvärv, uppföljning av projekt etc

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom och att du har relevant erfarenhet av redovisning och ett intresse av att arbeta med controllinguppgifter. Du har goda kunskaper i redovisning inklusive IFRS och bred erfarenhet av allt från löpande redovisning till rapportering och bokslut. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du en positiv och pedagogisk person med hög samarbetsförmåga och en stark vilja till utveckling.

Om företaget
Duni är en ledande leverantör av attraktiva och funktionella produkter för dukning och take-away. Varumärket Duni marknadsförs på över 40 marknader och är marknadsledande i centrala och norra Europa. Duni har cirka 2 300 anställda fördelat på 23 länder, huvudkontor i Malmö och produktion i Sverige, Tyskland, Polen, Nya Zeeland och Thailand. Omsättningen för 2016 uppgick till 4,3 miljarder kronor. Duni är noterat på NASDAQ Stockholm. Våra kärnvärden är Ägarskap, Öppenhet, Mervärde och Vinnarinstinkt.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Duni med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Liknande jobb

Liknande jobb