Fastighetsanalytiker till Akademiska Hus

Rekryterare
Akademiska Hus
Plats
Göteborg
Annonserat
den 30 oktober 2017
Stängs
den 29 november 2017
Kontakta
Maria Holmberg
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Akademiska hus söker nu en Fastighetsanalytiker till avdelningen Värdering & Analys. Detta är en projektanställning med start i januari 2018 till och med sista juni 2019. Du kommer tillhöra ett team om fyra personer där du rapporterar till chefen för avdelningen. Rollen är social och du kommer vara ett stöd/bollplank till verksamheten i värderingsfrågor samt agera som en brygga mellan ekonomi/redovisning och fastighetsvärdering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av framtagande och analys av kvartalsvärderingar, bokslutsrapporter samt externvärderingar. Vidare kommer dina arbetsuppgifter bestå av:

• Systematisk uppföljning, analys och återföring av resultatet av genomförda externa värderingar (främst i samband med kvartalsvärderingar)
• Framtagande av underlagsmaterial till externvärderingar
• Kontakter med konsulter inom fastighetsekonomi i samband med bl.a. värderingsutlåtande av grupper av värderingsobjekt
• Planering, samordning av och deltagande vid besiktningar i samband med externvärdering
• Framtagande av texter/information avseende fastighetsvärdering och fastighetsmarknad till externa rapporter (bokslutskommuniké, årsredovisning) samt vissa interna rapporter
• Säkerställa att vi följer redovisningsrekommendationer och standarder för förvaltningsfastigheter m.fl.
• Kontakter med revisorer
• Hålla i kvartalsmöten med värderingsansvariga

Rollen innefattar ca 10 resdagar per år.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi, gärna med specialisering på fastighetsekonomi eller liknande. Vi ser att du har minst 2 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter samt tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen och värderingsarbete. Har du fördjupade matematiska kunskaper och kan göra beräkningar av kalkylmodeller samt nyckeltal är detta meriterande.

Det är viktigt att du är drivande i dina egna aktiviteter och trivs med tidvis högt tempo samtidigt som du levererar med hög kvalitet. Som person är du analytisk och noggrann samtidigt som du är kreativ och lösningsorienterad. Du har ett väl utvecklat kommunikativt arbetssätt, utifrån vilket du både kan involvera kollegor och sprida engagemang. Du är ödmjuk i ditt tillvägagångssätt och du är samarbetsorienterad. Vidare trivs du i en granskande roll och du har ett proaktivt arbetssätt.

Du erbjuds
På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med trevlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare.

Du kommer tillhöra ett glatt och engagerat team och vi sitter i fina lokaler nära Centralstationen i centrala Göteborg.

Om Verksamheten
Vi är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 79 miljarder och en omsättning på 5,8 miljarder, och för att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 18 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. Fler exempel på hur vi jobbar hittar du på akademiskahus.se

Din ansökan
Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar ansökningar löpande, så välkommen in med din intresseanmälan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Maria Holmberg på tel.nr 0761 83 55 24 alternativt via mail: maria.holmberg@jurek.se

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Maria Holmberg
0761-83 55 24
maria.holmberg@jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb