Finansinspektör som vill arbeta med tillsyn inom försäkring

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 november 2017
Stängs
den 27 november 2017
Ref:
924
Kontakta
Timothy
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som finansinspektör på avdelningen Försäkringstillsyn ansvarar du för tillsynen av ett eller flera av försäkringsbolagen i Sverige. Du förväntas hålla en tät dialog med bolagens representanter och ledning och löpande följa bolagens affärsverksamhet, riskprofil och kapitalstyrka. Till din hjälp har du Finansinspektionens (FI:s) erfarna experter inom juridik och redovisning samt aktuarier.

Arbetet innefattar även att utveckla FI:s tillsyn och att delta i arbetet med praxis och regelbildning. Du kan även komma att arbeta med arbetsuppgifter inom det europeiska samarbetet. Arbetsuppgifterna ger en unik insyn i företagens affärsverksamhet, risker och beslutsprocesser.

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi, juridik eller matematik/statistik. Du har minst fem års yrkeserfarenhet från finansiella företag och är väl bekant med intern kontroll och med riskhanteringsfrågor. Du bör också ha kunskap om försäkringsbolagens centrala processer och förståelse för moderna riskmodeller. Vi ser helst att du är van att hantera större datamängder och har goda kunskaper i Excel. Revision av försäkringsbolag, såväl liv- som skadeförsäkringsbolag är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet från regelverket Solvens 2.

Som person är du analytisk, självgående och uthållig. Du bidrar med gott samarbete och har en tydlig kommunikation. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta bitrände avdelningschef Timothy Yuan på 08-408 985 03.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 27 november 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb