Redovisningsekonom med IT intresse till Modity

Rekryterare
Modity
Plats
Malmö, Lund
Annonserat
den 8 november 2017
Stängs
den 7 december 2017
Kontakta
Tomas Vinnersten
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsekonom med IT intresse

Kan du förenkla en energiaffär? Då är du rätt person för oss. Vi på Modity hjälper våra kunder genom att förenkla och förutse. Med spetskompetens, öppenhet och närvaro, liksom nyfikenhet och ett vidare perspektiv. 

Vill du arbeta som redovisningsekonom i en komplex miljö och samtidigt vara delaktig i implementeringen av ett nytt affärssystem? Vill du fortsätta din utveckling i ett snabbrörligt företag i gränslandet mellan energihandel och finansiella tjänster och samtidigt bli en del av en välfungerande och trevlig ekonomiavdelning? Då kan detta vara rätt möjlighet för dig så fortsätt att läsa…

Tjänsten är en lång projektanställning på åtminstone två år där rätt person får möjlighet till en god karriärutveckling i skärningspunkten mellan ekonomi, IT och projekt. Förutom att kravställa och driva implementeringen av nytt affärssystem kommer du att arbeta med redovisningsuppgifter så som:

-  Reskontra
-  Bokslutsarbete
-  Avstämningar
-  Deklarationer
-  Skatt- och momshantering
-  Myndighetsrapportering (Remit/Emir mm)
-  Framtagning av rapporter
-  Andra ad-hoc uppgifter som förekommer på en ekonomiavdelning

Samtidigt som du är trygg i din löpande redovisning kräver rollen också erfarenhet av, och framförallt intresse för, IT och affärssystem. Det är meriterande med tidigare erfarenhet från energibranschen eller erfarenhet från bolag som handlar med råvaror eller andra frågor som berör finansiella instrument.

Modity har sitt kontor i trevliga lokaler på en anrik adress i centrala Lund. Du rapporterar till CFO och får arbeta och utvecklas i ett företag som präglas av snabb förändringstakt och högt tempo i en spännande del av marknaden men också av en trevlig och hjälpsam stämning där kollegorna både inom och mellan avdelningarna arbetar och trivs tillsammans.

Du som person
Som person är du positiv och lösningsfokuserad. Du är självgående och drivande samtidigt som du är tydlig och ses som en god kommunikatör. Du är van vid att hantera kontaktytor på olika nivåer och har förmodligen fått höra både en och två gånger att du är en person som bidrar till god stämning och positiv attityd på avdelningen. Det allra viktigaste för oss är att dina personliga egenskaperna stämmer överens med Moditys värderingar VATÄGÖHA: Var öppen, tänk nytt, gör rätt, ha kul!

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom och har några års erfarenhet av redovisning. Det är även viktigt med erfarenhet men framförallt intresse för IT frågor och att du har arbetat eller vill arbeta projektorienterat med kravställning och att driva mot mål. Goda kunskaper i både svenska och engelska såväl i tal som i skrift är en förutsättning och du har förutom generellt god IT erfarenhet även god kunskap i Excel.

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Modity med SJR in Scandinavia. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att söka. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Vinnersten på 0766-47 16 14. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Välkommen till Modity. Helt enkelt.

Liknande jobb

Liknande jobb