Consultant till Bisnode Analytics & Advisory

Rekryterare
Bisnode
Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 28 november 2017
Stängs
den 27 december 2017
Kontakta
Jessica Bauer
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsuppgifter och tjänsten
Motiveras du av att skapa värde för kund genom att leda och delta i projekt inom datadriven analys och affärsutveckling? Bisnode erbjuder dig en spännande tjänst där du får arbeta med kundunika uppdrag och vara med i utrullningen av nya tjänster och erbjudanden.

Analytics & Advisory är Bisnode Sveriges konsult- och analysavdelning. Vi utgår från våra kunders behov och skapar träffsäkra och långsiktiga lösningar. Tack vare tillgång till omfattande data, som kombineras med våra kunders befintliga information, kan vi erbjuda unika insikter, skarpa analyser och affärsdrivande strategier.

Som Consultant kommer du tillhöra rådgivningsenheten Business Advisory (BA), som är en del av Analytics & Advisory. Inom BA arbetar vi med att växa engagemanget hos kund genom att fokusera på kundunika lösningar.

I din roll som Consultant kommer du få möjlighet att både sälja, leda och leverera i kunduppdrag. Du ansvarar för att mer eller mindre självständigt driva och delta i kundprojekt med interna och externa projektdeltagare och agera rådgivande mot kunden.

Att vara delaktig i affärsutveckling och merförsäljning mot existerande kunder är en naturlig del av rollen. Du hjälper till att identifiera möjligheter och ta fram förslag på en lösning, som ofta är en kombination av analys, rådgivning och produkt. I rollen kommer du även genomföra kundmöten tillsammans med kollegor på Analytics & Advisory eller kundansvarig inom säljorganisationen.

Vad erbjuder Bisnode dig?
Bisnode är ett spännande företag med en tydlig utvecklingsagenda; att ligga i framkant inom analys och smart data. En perfekt arbetsplats för dig som vill utvecklas i rollen som managementkonsult och är intresserad av datadriven analys. Du kommer tidigt att få arbeta nära våra kunder, ta ansvar i projekt och delta i internt utvecklingsarbete. På sikt får du arbeta mer självständigt och ta större ansvar för kundprojekt och utformande av nya uppdrag. Utöver detta får du arbeta tillsammans med erfarna kollegor som besitter en hög kompetens inom kredit- och marknadsanalys B2B/B2C och affärsutveckling.

I rollen ingår bland annat:

  • Planera och driva mindre uppdrag och vara delaktig i större projekt av varierande karaktär och komplexitet
  • Sammanställa och analysera information, genomföra research, enkätundersökningar och leda workshops
  • Ta fram deskriptiva rapporter och presentationer utifrån analyser samt tolka resultat för att formulera slutsatser och rekommendationer
  • Delta i affärsutveckling och försäljning av våra tjänster inom rådgivning och analys; från behovsanalys till framtagande av uppdragsförslag
  • Delta i erbjudandeutveckling och paketering av nya tjänster och produkter

På Bisnodes kontor i Frösunda, Solna arbetar ca 500 medarbetare.

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har arbetat minst tre år i konsultbranschen med liknande arbetsuppgifter såsom strategi- eller managementkonsult. För att vara framgångsrik i rollen har du en god vana av både affärsutveckling och analys för att hjälpa kunder växa och effektivisera sina verksamheter. I bagaget har du en Master- eller Magisterexamen inom ekonomi, civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Då rollen innebär kundkontakt är det viktigt att du motiveras av att bygga relationer och skapa sunda affärer, som ger mervärde för både Bisnode och våra kunder. För att trivas i rollen är du nyfiken, resultatorienterad och drivs av att lära dig nya saker av olika karaktär och komplexitet. Du är lyhörd med en analytisk ådra och affärsmässigt tänk, vilket gör att du lätt förstår kundens utmaningar och kan utforma relevanta förslag på hur kunden kan utvecklas i önskad riktning. Tillitsfull, ansvarstagande och en god lagspelare är andra egenskaper som vi värderar högt.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Om Bisnode
Smart Data är vår tids hårdvaluta. I dagens digitala informationsöverflöde är det viktigare än någonsin att kunna förädla, analysera och förstå data. Bisnode är dedikerade till att leverera insikter för att hjälpa sina kunder att fatta smartare beslut. Bisnode Sverige är en del av Bisnode koncernen och är marknadsledande leverantör av affärs- och kreditinformation. Bisnode finns idag i 18 europeiska länder och totalt är vi omkring 2 100 medarbetare i Europa, varav 800 arbetar i Sverige. Bisnode har sitt huvudsäte i Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bisnode med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb