Head of Compliance till Aktieinvest

Rekryterare
Aktieinvest
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 november 2017
Stängs
den 28 december 2017
Kontakta
Michael Brommels
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vår kund
Vill du bli finansbranschens mest kundfokuserade Compliance Officer?
Står du alltid på kundens sida? Brinner du för att göra legala frågeställningar förståeliga? Gillar du att sätta dig in i komplexa regelverk? Vill du ta en ledande roll i ett företag som siktar högt men sätter stor heder i att vara schysst? Vi söker en Head of Compliance till Aktieinvest som blir ytterst ansvarig för compliance och en del av vår ledningsgrupp med rapportering till vår styrelse. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och även bistå verksamheten i grundläggande juridiska frågor.

Aktieinvest är branschens äldsta nätmäklare. Vi har inlett en spännande förändringsresa och satsar på att bli en aktör att räkna med på sparmarknaden. Vi har lanserat en ny, modern internettjänst, skapat nya produkter, har en kundnära kommunikation och har unika tjänster. Som värdepappersbolag inom bank och finansbranschen finns många regelverk och lagar att förhålla sig till. Ordning och reda är mycket viktigt för oss men kunderna och deras förståelse är ännu viktigare. Aktieinvest ägs av medlemsorganisationen Aktiespararna vilket förpliktigar. På ett positivt sätt. Vi erbjuder därför våra kunder bara schyssta produkter och tjänster och vårt mål är att inspirera fler till ett bra sparande.

Din roll
Head of Compliance är ett otroligt viktigt nav för Aktieinvest. Förutom att arbeta självständigt och upprätta granskningsplaner och löpande rapportera till styrelsen så arbetar du mycket verksamhetsnära både vid implementering av nya regelverk men också för att bistå vid exempelvis framtagande av nya produkter, marknadsföring, kundfrågor och klagomål.

• Bevaka och analysera nya regler och ny lagstiftning
• Kontrollera, identifiera och bedöma risker för bristande regelefterlevnad
• Ge råd och stöd samt rapportera till styrelsen
• Implementering samt uppföljning av regelefterlevnad
• Stötta verksamheten i compliancefrågor genom att bland annat hålla i utbildningar och sätta dig in i olika kundärenden
• Upprätta och löpande förbättra riktlinjer, instruktioner och arbetssätt
• Bistå i grundläggande juridiska frågor

Till din hjälp har du en junior Compliance Officer och jobbar nära ledningsgruppen där alla är insatta i regelverk och riktlinjer och som arbetar tillsammans för att implementera och skapa lösningar som både är bäst för kunden och Aktieinvest.

Du får en central plats i vårt företag och i vår ledningsgrupp. Hos Aktieinvest ser vi Compliancefunktionen som en viktig och integrerad del av vår verksamhet. Du har därför både VD:ns och styrelsens öra när det kommer till dina frågor. Du rapporterar direkt till styrelsen men jobbar nära med både VD, vice VD, samt riskansvariga i det dagliga arbetet. Vi satsar mycket på våra medarbetares hälsa och välmående vilket gör att vi satsat på ett generöst friskvårdsbidrag och sponsring för deltagande i tävlingar såsom Bellmanstafetten, Finansloppet och Staffettvasan. Allt för att vi ska vara starka, glada och orka mer. Självklart vill vi också att du som anställd hos oss ska ha de bästa möjligheterna för eget sparande - du blir automatiskt medlem i Aktiespararna och får bra rabatter på våra egna produkter. Vi följer Unionens kollektivavtal och avtalade pensionsförmåner.

Dina kvalifikationer
Du har en juridisk utbildning och har erfarenhet från arbetet som Compliance Officer eller jurist inom finansbranschen. Det är särskilt meriterande om du arbetat med värdepappersmarknaden. Du gillar att vara insatt i rådande trender både på finansmarknaden och inom det legala området. Då vår verksamhet sker online ser vi gärna att du har en god förståelse för IT och tekniska lösningar. Det är meriterande om du arbetat nära IT-avdelningar med krav eller dylikt. Vi tror också att du är intresserad av att ta ett större ansvar för både en avdelning men också för ett helt företag via en roll i ledningen.

• Högskoleexamen inom juridik
• Minst fem års erfarenhet av arbete med regelverksfrågor kopplade till finansbranschen. Meriterande om du arbetat med värdepappersmarknaden
• Bra på kommunikation och presentation
• Strukturerad och noggrann
• Förmåga att prioritera och hålla tidsramar
• Förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ
• Hög integritet och gott omdöme
• God IT-förståelse och kunskap om aktier, fonder och sparande

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Aktieinvest med Netwrk. Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Michael Brommels. Endast kandidater som är aktuella för intervju hos kunden kommer att kontaktas.

Omfattning
Heltid
Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort
Stockholm

Kontakt
Michael Brommels
michael.brommels@netwrk.se
072-55 55 713

Liknande jobb

Liknande jobb