Finansinspektör som vill arbeta med att granska försäkringsföretag och värdepappersbolag

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 december 2017
Stängs
den 1 januari 2018
Ref:
946
Kontakta
Per Nordkvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som finansinspektör på avdelningen Marknadsuppförandetillsyn arbetar du med kartläggningar och undersökningar av i första hand försäkringsföretag, försäkringsförmedlare och värdepappersbolag. På grund av nya regelverk så befinner sig avdelningen i en spännande fas med att ta fram nya tillsynsstrategier för dessa företag, detta gäller inte minst på grund av det nya försäkringsdistributionsregelverket som träder i kraft under 2018. Avdelningen ansvarar även för att löpande följa och analysera fondbolag, betaltjänstföretag samt snabblåneföretag och för uppförandefrågorna inom bank, försäkring och kreditmarknadsbolag med målet att stärka konsumentskyddet på hela finansmarknaden.

Avdelningens breda ansvarsområde förutsätter god samverkan internt inom FI. Arbetet har också en internationell prägel med samarbete och kontakter med utländska tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom ekonomi eller juridik, samt erfarenhet från finanssektorn eller av granskningsarbete. Arbetet förutsätter kunskap om finansmarknaden och förståelse för Finansinspektionens roll. Vi ser gärna att du har relevant erfarenhet av försäkringsdistribution och / eller produktframtagande processer. Tjänsten innebär mycket kontakter med bolag av olika storlek varför en vana av att kommunicera med företagsledningar eller kontrollfunktioner är positivt.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du är tydlig i din kommunikation och bidrar med egna initiativ samt gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Per Nordkvist på 08-408 981 80.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 1 januari 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb