CFO till Vinci Energies Nordic

Plats
Göteborg
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 17 december 2017
Kontakta
Anna Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som CFO har du det övergripande ansvaret för ekonomisk rapportering enligt IFRS samt svenskt regelverk och för analys, finans och IT. Den nordiska koncernen är i ett strategiskt och expansivt skede med förvärv, integration och planerad implementation av SAP och arbetet sker i en komplex organisation i internationell miljö. Du har nära kontakt med verksamheten och tar aktiv del i beslut när det gäller utveckling och uppföljning av resultatet för att nå uppsatta mål. I ledningsarbetet är du bollplank till VD, har en central och viktig roll när det gäller finansiell planering och deltar i strategi- och policyarbete tillsammans med den övriga ledningsgruppen. Andra kontaktytor är koncernens ledning och finansdirektör, baserade i Paris, och externt med banker, revisorer m fl. Personalansvaret omfattar 10 personer inom redovisning, controlling och IT, med placering i Göteborg. Avdelningen nätverkar med ledning och ekonomer i affärsenheterna i den decentraliserade organisationen. Du är drivande när det gäller budget- och förändringsarbete samt stöttar i beslutsunderlag och IT-projekt.

En lämplig bakgrund är civilekonomexamen och gedigen erfarenhet av liknande roll i ett internationellt företag. Du har framgångsrik chefs- och ledarerfarenhet och har medverkat i förvärvs- och integrationsprocesser samt systemimplementation. Det är en stor fördel om du har arbetat med projektuppföljning och har förståelse för affärsmodeller inom entreprenad. Insikt i tjänsteutveckling genom digitalisering är extra värdefullt. Engelska i tal och skrift som arbetsspråk är en förutsättning och franska är meriterande.

Vi söker dig som har mycket god problemlösnings- och planeringsförmåga och som möter verksamheten med ett jordnära och aktivt ledarskap. För att trivas och lyckas i den här rollen är du en person som skapar goda relationer genom tydlig och öppen kommunikation.

Om företaget
I en värld i ständig förändring erbjuder Vinci Energies Nordic tjänster som stödjer utvecklingen inom områdena: digitalisering och energiomställning. Våra globala och lokala varumärken Actemium, Axians, Conductor, Emil Lundgren, Processkontroll AB och Processkontroll Elektriska erbjuder ett brett utbud av tjänster inom energi, installation och ICT. Vi är organiserade i autonoma affärsenheter för att vara nära kunden och lyhörda för den lokala marknaden. Samtidigt har vi tillgång till ett nätverk över hela världen. Vi tillhör VINCI Energies som i sin tur tillhör VINCI med 200.000 anställda i över hundra länder. Läs mer på vinci-energies.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.maquire.se senast den 17 december. Vid frågor, kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.

Liknande jobb

Liknande jobb