Ekonomichef till Belid Lighting AB

Plats
Varberg
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 7 januari 2018
Ref:
SE-12709
Kontakta
Karin Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Operativ strukturbyggare som drivs av att leda i förändring

Position
Som Ekonomichef på Belid Lighting är du en nyckelperson för bolagets fortsatta tillväxt. Du har det övergripande och operativa ansvaret för ekonomifunktionen vilket innefattar redovisning, bokslut, prognoser samt kalkyler och analyser för verksamheten. Du är en drivande kraft i att bygga nya rutiner och skapa struktur gällande ekonomifunktionen.

Som Ekonomichef agerar du rådgivare åt organisationen gällande projektrapportering, lönsamhetsanalys, produktivitetsanalys och effektivitetsanalys.

Vi söker en driftig, strukturerad och kompetent Ekonomichef med erfarenhet från projekt, lager och produktionsverksamhet. Du är van vid att utveckla nya rutiner och arbetssätt inom ekonomifunktionen i form av implementering och utveckling av IT-verktyg. Du trivs i en entreprenörsstyrd organisation med snabba beslutsvägar och drivs av att leda och driva förändringsarbete. Som ledare är du en prestigelös ”doer” med stort engagemang, som skapar en trygghet och en god arbetsmiljö. Du kan lätt pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter.

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande. Placeringsort är Varberg. Som Ekonomichef rapporterar du till CFO och ingår i företagets ledningsgrupp.

Är du den person vi söker?
Vi erbjuder ett uppdrag i ett företag med snabba beslutsvägar, tydligt affärsfokus och entreprenörsanda.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (ref nr SE-12709) senast 7 januari 2018. Vid frågor om tjänsten, kontakta Mercuri Urvals konsulter Karin Danielsson, 031-333 52 29 eller Frida Olsson, 031-333 52 14. Urval sker löpande.

Om företaget
Belid Lighting AB är en av Nordens ledande leverantörer av kvalitetsprodukter inom belysning med ett fokus på ett innovativt skandinavisk designspråk. Bolaget grundades 1969 och står för genuint svenskt hantverk och passion för belysning. Den första fabriken såg dagens ljus 1974 i Varberg och bolaget har sedan dess vuxit stadigt. Belid har i huvudsak två varumärken, BELID och HERSTAL och riktar sig både mot den professionella och privata marknaden.

Belids huvudkontor ligger i Varberg och breder ut sig över 25000 kvm fördelat på produktion, lager, kontor och showroom. Bolaget har ca 200 anställda, varav 117 arbetar inom produktionen, bolaget omsätter drygt 250 MSEK och ägs av Herstal Holding.

Läs mer på www.belid.se

Liknande jobb

Liknande jobb