Chief Accountant / Redovisningsspecialist till Nexus Group AB

Rekryterare
Nexus Group
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 januari 2018
Stängs
den 2 februari 2018
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chief Accountant/Redovisningsspecialist till Nexus Group AB

Om rollen
Vi söker en ambitiös Redovisningsspecialist / Chief Accountant till Nexus Group. Med placering på koncernens huvudkontor i Stockholm (Telefonplan) kommer du få en bred och ansvarsfull roll i ett expansivt bolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Säkerställa att koncernens redovisning är av hög kvalitet och att vi följer såväl IFRS som lokala redovisningsstandarder 
 • Konsolidering av verksamheternaSverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Tjeckien och Indien
 • Legal rapportering, årsredovisning, bokslut månads- och årsvis enligt IFRS för moderbolaget och koncernen.
 • Sköta bolagsstrukturen i koncernen
 • Leda arbetet med skattefrågor
 • Likviditetsplanering
 • Intern kontroll i ekonomiorganisationen
 • Primär kontakt för revisionsfrågor
 • Ansvarig för koordination och uppföljning av myndighetsrapportering
 • Systemansvarig för koncernkonsolideringssystemet
 • Du kommer att ha en nyckelroll i det pågående arbetet med att byta ERP-system
 • Detta är en specialistroll utan personalledningsansvar som rapporterar till CFO för Nexus-koncernen och ingår i ledningsgruppen för CFO Office IFRS för moderbolaget och koncernen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen som civilekonom och med fördel med inriktning på revision och redovisning eller skaffat dig relevant kunskap på annat sätt. Du bör ha minst 5 års arbetslivserfarenhet, varav minst 2 från liknande roller eller som kvalificerad koncernredovisare med kunskap inom IFRS, alternativt som revisor. Vidare så ska du kunna påvisa god förståelse för och praktisk erfarenhet inom koncernredovisning. Det är nödvändigt att du obehindrat behärskar Excel på en avancerad nivå. Då rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det av vikt att du skriver och talar engelska obehindrat.

Dina personliga egenskaper
För att uppskatta rollen som Redovisningsspecialist på Nexus Group behöver du vara detaljfokuserad, leveranssäker och ha en god prioriteringsförmåga. Rollen kräver också att du kan sammanställa och presentera material på ett professionellt sätt, med ett bra språk och god pedagogik. Du har förmågan att säkerställa hög kvalitet i ditt arbete även under pressade förhållanden. Att ständigt leta efter smartare och effektivare sätt att genomföra arbetsuppgifter bör vara en stark drivkraft.

Om företaget
​Svenskägda Nexus Group är ett innovativt produktbolag som utvecklar identitets- och säkerhetslösningar. Vår teknik hjälper organisationer att digitalisera sina verksamheter på ett säkert sätt genom att: skydda e-handel eller nätbanker, hantera fysisk och digital åtkomst, säkra kommunikation mellan saker, skydda e-tjänster i offentlig sektor, ta fram inloggnings- och passerkort, samt säkra inpassering. Att skapa, hantera och använda identiteter är själva fundamentet för all säkerhet, både fysisk och digital. Vi har gjort identiteterna pålitliga för människor, mjukvaror och saker ända sedan 1984, och vår teknik är i dag betrodd av en lång rad organisationer och 100 miljoner slutanvändare runt om i världen. Vi är 300 medarbetare på 15 kontor i Europa, Indien och USA, och har ett globalt partnernätverk. Nexus mission är att bidra till ett säkrare samhälle, och allt vi gör styrs av våra kärnvärden: we care, we innovate, we are committed.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urvals-och intervjuarbetet påbörjas första veckan i januari 2018. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb