Financial Controller till Norama Alternative Investments i Malmö

Plats
Malmö
Annonserat
den 20 december 2017
Stängs
den 19 januari 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Financial Controller till Norama Alternative Investments i Malmö

Norama är en förvaltare av alternativa investeringsfonder som nu söker en Financial Controller till kontoret i Malmö. Du kommer att rapportera till Chief Operating Officer och bli en viktig del i en framgångsrik, välfungerande och effektiv organisation. Arbetet präglas av högt tempo och aktivitet med tydliga ansvarsområden och fokus på kontinuerlig utveckling.

Arbetsbeskrivning
Som Financial Controller kommer du att ansvara för redovisning samt intern och extern rapportering till investerare, styrelse och ledning. Vidare kommer du att ansvara för kapitaltäckningsberäkningar och rapportering till finansinspektionen. 

Du kommer också att ansvara för bolagets försäkringar samt aktivt arbeta med riskhantering och ha löpande dialog med extern partner för riskkontroll. I rollen ingår också att vara kontaktperson och ha löpande kontakt med banker avseende tex fastighetsfinansiering samt vara delaktig i due dilligence och förvärvs- och försäljningsanalyser av olika fastigheter. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Budget och prognosarbete
  • Resultatuppföljning och kassaflödesanalyser
  • Fakturahantering
  • Riskhantering och kapitaltäckningsanalyser
  • Due dilligence, förvärvs- och försäljningsanalyser av fastigheter
  • Bevakning och kontroll av revisionsarbete avseende investeringsfonder
  • Delaktig i utvecklingsprojekt och stöd till den operativa verksamheten

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom med mycket god förståelse av redovisning och erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete. Det är meriterande med erfarenhet från fastighetsbranschen och riskhantering samt om du har erfarenhet av utländska bolagsstrukturer. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. 

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare har du hög social förmåga, är kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.

Om företaget
Norama Alternative Investments AB, med huvudkontor i Malmö, är en auktoriserad AIF-förvaltare enligt lagen om alternativa investeringsfonder med inriktning mot fastighetsförvaltning. Vår kapitalförvaltning bygger på mångårig samlad kunskap, grundläggande analyser, närvaro på marknaden och diversifiering. Vår styrelse och ledning är mycket erfarna inom kapitalförvaltning, fastighetsförvaltning, finans- / bankindustrin och compliance. Med de gemensamma kraven hos Norama, våra partners och vårt omfattande affärsnätverk strävar vi efter att fortsätta att leverera långsiktigt goda förvaltningsresultat till våra professionella kunder.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Norama med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.