Utvecklas inom marknads- och likviditetsrisk i rollen som riskexpert

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Ref:
959
Kontakta
Jonas Hild eller Mattias Bergfäldt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till avdelningen Marknads- och likviditetsrisker söker vi två riskexperter.

Som riskexpert med inriktning mot marknadsrisk arbetar du med tillsyn av bankernas marknads- och motpartsrisk. I arbetet ingår prövning av t. ex. VaR-modeller, löpande granskning av bankernas riskhantering samt institutansvar för en eller flera banker. Du deltar även i projekt rörande metod- och regelutveckling för att förbättra tillsynen.

Som riskexpert med inriktning mot likviditetsrisker arbetare du med tillsyn, identifiering och analys av likviditetsrisker för enskilda institut såväl som grupper av institut. Du arbetar med datahantering i Excel och analysverktyg som SAS, Bloomberg och Reuters, samt medverkar i undersökningar, analysprojekt och regleringsprojekt.

Tjänsterna innebär tätt samarbete med kollegor internt på Finansinspektionen (FI) och på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har relevant akademisk examen på magisternivå, t ex som ingenjör eller ekonom. Du har minst ett års erfarenhet från arbete inom finansbranschen och god förståelse för bankverksamhet, hur marknads- och motpartsrisker uppstår samt om olika produkter på värdepappersmarknaderna. Erfarenhet från bank, treasury-verksamhet och / eller arbete inriktat mot marknads- eller motpartsrisk är meriterande. Vi ser också gärna att du har kunskaper kring relevanta regelverk, exempelvis Basel, CRR och CRD, och internationell erfarenhet av projektledning, reglerings- eller utredningsarbete.

Som person är du analytisk, självgående, strukturerad och uthållig. Du tar initiativ och bidrar till gott samarbete genom tydlig kommunikation och ett serviceinriktat förhållningssätt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Jonas Hild på 08-408 980 77 eller bitr. avdelningschef Mattias Bergfäldt på 08-408 980 84.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 12 februari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb