Head of Compliance till ISEC Services

Rekryterare
ISEC
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 december 2017
Stängs
den 26 januari 2018
Kontakta
Johanna Lagerholm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Din roll
I rollen som Head of Compliance har du ansvar för att bolaget och anställda lever upp till de krav som ställs på verksamheten. Ansvaret innebär också att utbilda och informera anställda och ledamöter på ISEC Services gällande de krav och regelverk som föreligger bolagets verksamhet. Du kommer löpande att bevaka förändringar i det externa rättsväsendet och utifrån dem föreslå eventuella uppdateringar och förändringar inom interna regelverk. I rollen som Head of Compliance kommer du även att ansvara för att hantera klagomål. 

Som stöd i rollen kommer du ha en Compliance Officer som kommer att assistera och se till att regelefterlevnaden följs enligt plan och som du kommer ha personalansvar för. Du kommer sitta med i bolagets ledningsgrupp och rapportera till styrelse och VD. 

• Ta emot de anmälningar som görs med anledning av regelverk och behandla dessa i enlighet med vad regelverket kräver
• Kontrollera att rutinerna kring penningtvätt och terroristfinansiering är ändamålsenliga och i enlighet med de krav som ställs upp i de nämnda reglerna
• Kontrollera att förvaltningen av fonder följer gällande regler och att de anvisningar som en kund har lämnat avseende placeringar av kundens medel följs
• Upprätta och löpande förbättra riktlinjer, instruktioner och arbetssätt 
• Identifiera samt bedöma risker för bristande regelefterlevnad
• Ge råd och stöd till styrelse och även bistå i grundläggande juridiska frågor
• Sätta sig in i olika kundärenden samt upprätta och korrekturläsa avtal i samråd med ledning och/eller Account Manager

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har minst fem års relevant erfarenhet inom Compliance och regelefterlevnad. Du kommer ha en central roll och trivs med att ta ett stort ansvar i en ledande position.

• Du har en juristexamen från universitet eller högskola
• Minst 5 års erfarenhet av arbete med regelverksfrågor i finansbranschen eller värdepappersmarknaden med goda kunskaper inom fondjuridik 
• Du har en hög integritet, ett gott omdöme och en stark kommunikationsförmåga
• Du har goda kunskaper inom avtalsrätt och meriterande är om du har erfarenhet från tillsynsbolag

Personliga egenskaper
• Som person är du självgående och är strukturerad i ditt arbetssätt
• Du är pragmatisk och är van vid att ta egna initiativ

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ISEC Services med Netwrk. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Lagerholm. Endast kandidater som är aktuella för intervju hos kunden kommer att kontaktas.

Om kunden
ISEC är en ledande tjänsteleverantör inom kapitalförvaltning och tillhandahåller portföljsystem, molntjänster samt outsourcingtjänster inom fondadministration, private banking och riskhantering åt ett 70-tal kapitalförvaltare i Norden. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn och erbjuder fondhotell inom ramen för det egna fondbolaget. ISEC administrerar över 170 fonder med ett förvaltat kapital om ca 250 miljarder kronor.

Omfattning
Heltid 
Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort
Stockholm 

Kontakt
Johanna Lagerholm 
johanna.lagerholm@netwrk.se 
072 55 55 671 

Liknande jobb

Liknande jobb