Systemtekniker med intresse för säkerhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
967
Kontakta
Sofia Wingård
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som systemtekniker kommer du ingå i ett team som ansvarar för att förvalta och vidarutveckla Finansinspektionens säkerhetskomponenter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar är inom området autentisering och auktorisation men du kommer även att bidra med din kompetens och som resurs till teamets övriga förvaltningsobjekt så som logghantering, kryptering och brandväggar.

Du ansvarar för säker drift och felavhjälpning på djupare nivå i nära samarbete med verksamheten. Du är delaktig i vidareutveckling, konfiguration och design, samt ansvarar för implementationer och driver vid behov arbete tillsammans med externa leverantörer. Ansvar för uppgradering och livscykelhantering ligger också hos dig.

Teamets ambition är att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen och har stort fokus på säkerhet och tillgänglighet för tjänsterna, då flertalet är kritiska för Finansinspektionen.

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av att arbeta som systemtekniker där du med fördel förvaltat IAM-lösningar (autentisering och auktorisation). Kunskap om produkter som PhenixID och Nexus Hybrid Access Gateway är meriterande.

Du är väl förtrogen med Microsofts operativsystem samt med fördel även Linux OS. Du har grundläggande kunskaper om virtualisering. Meriterande är kunskaper om LDAP, certifikathantering och BankID.

Du har relevant högskoleutbildning eller certifiering, eller kan på annat vis styrka dina kunskaper. Att dokumentera ditt arbete och att skriva instruktioner och rutiner ser du som en självklarhet. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du självgående, analytisk och beslutsam. Du är strukturerad och bidrar med gott samarbete genom att vara kommunikativ och lyhörd.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 15 januari 2018. I denna rekrytering samarbetar FI med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. 

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb