Ekonomichef till Norrenergi

Rekryterare
Norrenergi
Plats
Solna
Annonserat
den 2 januari 2018
Stängs
den 25 januari 2018
Kontakta
Karolina Wahlström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Norrenergi söker nu efter en ekonomichef med stort driv och engagemang. Rollen är bred och du förväntas delta aktivt i ledningsgruppen, leda utvecklingsarbete, samt vara aktiv i att sätta planer och processer kring investeringar. Du arbetar också operativt med att leda ditt team med medarbetare inom funktionerna administration, ekonomi och IT. I tjänsten ingår även styrelsearbete och kontakt med ägarna.

I dina arbetsuppgifter ingår:

- Planering av budgetarbetet, se till att budgeteringsverktyg finns samt ta fram budgetförutsättningar.
- Sammanställa styrelsedokument och vara föredragande i styrelsen.
- Övergripande ansvar för redovisning och bokslut, budgetering, uppföljning och analys, samt prognosarbete.
- Upphandling av kapital till Norrenergikoncernen till bästa möjliga villkor.
- Proaktivt jobba med bolagets ekonomiska utveckling - investeringsplan, investeringsanalys, uppföljning av gjorda investeringar. Framtagning av långsiktiga finansierings- och investeringsplaner.

Din profil
Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet från arbetet som ekonomichef. Du är van vid och trivs med att arbeta med avancerade ekonomiska och finansiella frågor, att leda personal och ingå i ledningsgrupp.

Som person är du analytisk, noggrann och strukturerad samtidigt som du har ett kommersiellt synsätt och trivs med att arbeta verksamhetsnära. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, trygg i dig själv och leder och motiverar dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt.

Du är en utvecklingsinriktad, prestigelös och samarbetsorienterad person som värdesätter goda relationer, såväl internt som med externa samarbetspartners. Vidare är du självständig, drivande och ansvarstagande samt bidrar med en positiv anda. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Rollen som ekonomichef erbjuder stor möjlighet att utveckla ekonomifunktionen så att vi skapar möjligheter att investera rätt för framtiden. Du får en bred roll i en avdelning med både stödjande och styrande funktioner, med kontaktytor mot hela företaget.

Hos Norrenergi ges stora möjligheter att påverka, växa och utvecklas tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus.

Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbets­plats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald
och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Våra värdeord "Vi kan, vi vill, vi bryr oss" speglar vår värdegrund där viljan
och förmågan att ta ansvar, tillsammans med en lösningsorienterad och omtänksam attityd är utgångspunkten.

Mer om Norrenergi
Med värme och kyla i kretslopp lägger vi grunden för den hållbara staden. Tack vare fjärrvärme- och fjärrkylnätet kan vi tillsammans ta vara på den
energi som blir över för att värma och svalka dem som behöver.

I dagsläget är vi 75 medarbetare och våra lokaler ligger nära kommunikationer i Solna Strand med utsikt över Bällstaviken.

Våra leveranser uppgår årligen till cirka 1 TWh värme och 70 GWh kyla. Solnaverket i Solna Strand är huvudproduktions­anläggning för både fjärrvärme och fjärrkyla. Här sker produk­tionen med spillvärme från renat avloppsvatten samt med träpulver och tallbeck­olja.

All värme och kyla är märkt Bra Miljöval och 98 procent av energin är förnybar ett normalkallt år. Mer information hittar du på norrenergi.se eller i vår års- och håll­barhetsredovisning.

Ansökan
Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 25 januari 2018.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning

Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning.

Rekryteringsprocessen
Som en del av rekryterings­processen tillämpar vi person­lighetstestning, samt drogtest hos vår företags­hälsovård.

Frågor
Om du har frågor om tjänsten eller rekryterings­processen är du välkommen att kontakta Karolina Wahlström karolina.wahlstrom@jurekbemanning.se

Välkommen med din ansökan!

Område:
Solna
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Karolina Wahlström
karolina.wahlstrom@jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb