Redovisningsekonom till Essilor i Köpenhamn

Rekryterare
Essilor AB
Plats
Malmö
Annonserat
den 3 januari 2018
Stängs
den 2 februari 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsekonom till Essilor i Köpenhamn

Trivs du med att arbeta i en koordinerande roll med daglig aktivitet i parallella projekt? Är du en engagerad och nyfiken person som uppskattar att få möjlighet att påverka? Då är rollen som redovisningsekonom på Essilor något för dig. Du sitter på Essilors kontor på smidigt pendlingsläge nära Kastrup. Du ingår i ett team på 4 personer och rapporterar till ekonomichefen för Sverige och Danmark.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Med hjälp av koncernens SSC arbetar du med och ansvarar för det svenska bolaget i sin helhet. Du kvalitetssäkrar och ansvarar för att redovisningen utförs i tid och enligt uppsatta riktlinjer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av kund- och leverantörsreskontra, löpande redovisning, skatt och moms, anläggningstillgångar, månads-/kvartals-/årsbokslut, rapportering, årsredovisning, försäljningsstatistik och -rapporter, delaktighet i budget och prognoser, uppgifter relaterade till lön och personal samt kontakt med revisorer och kunder.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, har god erfarenhet av redovisning samt känner dig trygg i din yrkesroll och är säker i dina kunskaper. Du har en god förmåga att se såväl helhet som detaljer samt förstår och kan hantera flödet. Du har goda kunskaper och ett intresse vad gäller affärssystem samt mycket goda kunskaper i Excel. Koncernspråket är engelska och det behärskar du i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du karaktäriseras av en glad, positiv och förtroendeingivande framtoning i kombination med att du är en ansvarsfull, effektiv och strukturerad person med en stor egen drivkraft. Du är van vid att arbeta självständigt och kommunikativt, såväl internt som externt. Detaljer är något du har öga för samtidigt som du utan problem kan se helheten. Du trivs i en dynamisk miljö där du får möjlighet att skifta fokus och utmanas.

Essilor erbjuder
Ett omväxlande och stimulerande arbete i ett kunskapsföretag där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap och erfarenhet är stort. Essilor kännetecknas av en öppen och prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar och stor möjlighet att påverka. Arbetssättet bygger på att dela med sig av kunskap, erfarenhet, tankar och idéer samt att bemöta varandra med respekt och välvilja.

Om företaget
Essilor AB är marknadsledande leverantör av glasögonglas till optikfackhandeln såväl globalt som i Sverige. Vi är ett helägt dotterbolag till ESSILOR INTERNATIONAL S.A. med totalt 64 000 anställda och en omsättning på ca 7 miljarder euro. I Sverige är vi 40 medarbetare och omsätter ca 120 miljoner kronor.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Essilor med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102. Välkommen med din ansökan!