Business Controller till Swedol

Rekryterare
Swedol
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2018
Stängs
den 3 februari 2018
Kontakta
Patrik Sundelin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Swedols huvudkontor beläget i södra Stockholm. Swedol befinner sig i ett spännande utvecklingsskede då de nyligen genomfört ett förvärv och du ges här goda utvecklingsmöjligheter. I din roll som Business Controller är du med och sätter upp rapporteringsstruktur och struktur för uppföljning tillsammans med bolagets Group Controller. Du arbetar nära seniora motparter med gedigen bakgrund inom controlling-området och du erbjuds därför goda möjligheter att fördjupa samt utveckla dina analytiska kunskaper. Detta är en värdefull möjlighet för dig som vill arbeta nära besluten i en organisation under ett expansivt skede. Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Utföra verksamhetsuppföljning, så som resultatsammanställning, uppföljning, analys och benchmarking av varumärken och affärsområden
  • Ansvara och operativt arbeta med budget, affärsplan och prognosarbete
  • Arbeta med rapportering fokuserat på den interna rapporteringen
  • Vara delaktig i samt ansvara för utrednings- och effektiviseringsprojekt inom controlling-området
  • Sammanställa rapportpaket samt medverka vid utveckling av systemstöd samt Excel-rapporter för uppföljning av verksamheten
  • Arbeta med försäljningsstatistik, ad hoc-analyser, sammanställning av rapporter samt operativ rapportering
  • Ta fram försäljningsprognoser samt analyser och uppföljningar av kundbonus samt andra faktorer som påverkar resultatet

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi samt 2–5 års arbetserfarenhet inom ekonomifunktionen, business controlling eller motsvarande. Du har en god förståelse för redovisning och kommer i din roll fokusera på analytiska arbetsuppgifter samt rapportering. Kunskaper inom Qlickview och Jeeves är meriterande men inga krav. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation, samt är en mycket god användare av Excel.

Personliga egenskaper
Vi söker en driven person som är analytisk, kommunikativ och som trivs i en föränderlig miljö där du själv förväntas bidra till förändring. Du är en problemlösare som behåller din positiva attityd i alla situationer. Dessutom har du affärssinne, ett strukturerat arbetssätt och förmågan att lyfta blicken för att förstå helheten. Vidare har du ett naturligt driv och trivs med att ständigt förbättra så väl ditt eget arbete som organisationens arbetssätt. Du är van vid och tycker om att driva självständiga projekt, men fungerar också bra i team.

Swedol
Swedol erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt. Genom deras olika koncept får professionella användare effektiv varuförsörjning till ett attraktivt pris. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Swedol har webbhandel och totalt 99 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen cirka 2,8 miljarder kronor år 2016 och har ca 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Patrik Sundelin.

Liknande jobb

Liknande jobb