Jurist till avdelningen för finansiell stabilitet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 januari 2018
Stängs
den 21 januari 2018
Ref:
2018-00031
Kontakta
Olof Sandstedt
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

SOM JURIST på avdelningen för finansiell stabilitet arbetar du avdelningsöverskridande med frågor som rör regleringar som påverkar den finansiella sektorn, med särskilt fokus på banker och/eller finansiella infrastrukturer. Du deltar aktivt i avdelningens remissarbete och beroende på avdelningens behov kan du också få arbeta med frågor kring krishantering eller EU-rätt. Du samarbetar med ekonomer som analyserar effekter av föreslagna regelförändringar på banker eller finansiella infrastrukturer, den finansiella stabiliteten och på realekonomin. Du tar fram underlag och stödjer avdelningsledningen i avdelningsöverskridande juridiska frågor och frågor som har principiell betydelse för bankens verksamhet, som till exempel krisberedskap.

VI SÖKER DIG SOM har en juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom, för avdelningen, relevanta områden. Har du erfarenhet av arbete med frågor kring finansiell reglering och resolution, exempelvis från myndigheter, internationella organisationer eller affärsbanker är det meriterande. Du är skicklig på att presentera och förklara juridiska aspekter på ett pedagogiskt sätt för olika målgrupper. Att du har stort ett intresse för finansiell stabilitet, den finansiella sektorn och dess påverkan på den samhällsekonomiska utvecklingen ser vi som en självklarhet!

SOM PERSON är du resultatinriktad, prestigelös och strukturerad. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team med ekonomer, men är också van att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är flexibel och analytisk med gott omdöme. Du är bra på att strukturera ditt eget arbete och leda projekt och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 21 januari 2018. Tjänsten är ett vikariat till och med maj 2019. Om du har frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Olof Sandstedt på 08- 787 06 81. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Avdelningen för finansiell stabilitet arbetar för att Riksbanken på ett tidigt stadium ska identifiera risker som kan leda till att det finansiella systemet blir instabilt eller ineffektivt. Vi ansvarar också för att se till att Riksbanken ska kunna hantera en finansiell kris, om en sådan trots allt skulle uppstå. Delar av våra analyser och slutsatser presenteras två gånger per år i rapporten Finansiell Stabilitet, samt i direktionsledamöternas tal, debattartiklar och konsultations- och remissvar.

En stor del av vårt arbete sker i samarbete med andra centralbanker och andra internationella organisationer som också arbetar med finansiell stabilitet såsom Baselkommittén, europeiska centralbankssystemet ECBS, Europeiska Banktillsynsmyndigheten (EBA), IMF och Bank for International Settlements (BIS).