Finansinspektionen söker erfaren it-upphandlare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 7 februari 2018
Ref:
970
Kontakta
Kati Hedberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som it-upphandlare arbetar du självständigt med att driva, genomföra och samordna it-avdelningens inköpsbehov både på operativ- och strategisk nivå. Du kommer hantera upphandlingar, mindre avrop och avrop genom förnyad konkurrensutsättning från statliga ramavtal som ofta är komplexa.

Du medverkar samtidigt i flera parallella uppdrag, från förstudie till framtagande av avtal. Upphandlingar genomförs vanligtvis i projektform där du är projektledare. Under de kommande åren kommer det att genomföras ett antal komplexa anskaffningar för att digitalisera, automatisera och effektivisera delar av verksamheten.

Rollen innebär ett nära samarbete med it-cheferna samt avtalsförvaltare, beställare och kravställare på it-avdelningen. Du medverkar i it-chefernas ledningsgrupp. Tillsammans med kollegorna på upphandlingsfunktionen prioriterar och samordnar du arbetet. Som upphandlare ger du även stöd och råd, medverkar i interna utbildningsinsatser och är delaktig i arbetet med att utveckla arbetsprocesser och rutiner. FI använder i dagsläget upphandlingssystemet Tendsign.

Upphandlingsfunktionen på FI ligger under ekonomiavdelningen och består av tre upphandlare. It-avdelningen står för merparten av inköpen varför vi nu söker en erfaren it-upphandlare.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik, ekonomi, strategiskt inköp eller annan likvärdig utbildning. Vi förutsätter att du har minst tre års erfarenhet av att självständigt ha genomfört it-upphandlingar och avrop inom offentlig sektor. Du har projektledarerfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom it.

Som person är du är initiativtagande, framåtblickande och analytisk. Arbetet ställer krav på att du är tydlig, strukturerad och har bra samarbetsförmåga. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta ekonomichef Kati Hedberg, telefon 08- 4089 84 84.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 7 februari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb