Ekonomichef till rekryteringsföretag i stark expansion

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2018
Stängs
den 10 februari 2018
Kontakta
Niklas Westberg
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Om verksamheten
Jurek Rekrytering & Bemanning är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsföretag med inriktning mot jurister och ekonomer. Vi har drygt 300 medarbetare över våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom Juridik, Ekonomi, Management & HR. Då ekonomiavdelningen arbetar med hela koncernens ekonomi, bolag som drivs av entreprenören Shervin Razani, kommer du att arbeta väldigt brett med både Jurek och systerbolagen Arya Invest, Life Event Sweden AB och NO VI Resort AB. Koncernen omsatte 2016 drygt 215 MSEK och fortsätter att växa i stadig takt. Du kommer att ha yttersta ansvaret för hela ekonomifunktionen, allt från rapportering, kassaflöden osv. Ekonomiavdelningen består av 4 personer som du kommer att ansvara för.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu efter en ekonomichef för ett längre vikariat. I rollen som ekonomichef leder du ekonomiavdelningen och arbetar kontinuerligt för att effektivisera och utveckla enheten. Du har det övergripande ansvaret för koncernens ekonomi samt leder och fördelar arbetet i gruppen. Du kommer arbeta nära både VD samt ledningsgrupperna i de olika bolagen och förväntas ha starkt affärsfokus. Då koncernen växer snabbt kommer du att fortsätta utveckla ekonomifunktionen samt vara en viktig del i olika typer av affärsbeslut.
Rollen som ekonomichef innebär bl.a.;

• övergripande ansvar för redovisning och bokslut, ekonomisk analys, budgetering, prognoser, uppföljning samt rapportering i de bolag som ingår i koncernen
• likviditets- och kassaflödesanalyser
• projektredovisning och koncernredovisning
• kvalitetsansvar för ekonomifunktionens arbete, rutiner och processer.
• omvärldsbevakning rörande t ex finansierings-, ekonomi- och redovisningstekniska frågor.
• ingå i ledningsgruppen i Jurek samt Life Event
• stöttning till övriga delar av ledningsgrupp och chefer gällande ekonomiska frågor
• personalansvar för fem medarbetare

Vem är du?
Till rollen som ekonomichef söker vi dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst 5 års kvalificerad erfarenhet från t.ex. en redovisnings-/revisionsbyrå alternativt från ett tjänsteproducerande företag där du haft ett stort ansvar. Du får gärna ha suttit med i en ledningsgrupp. För att axla rollen bör du ha mycket goda kunskaper i Excel, samt gärna tidigare erfarenhet från ekonomisystemen Marathon och Fortnox. Då ett av företagen i koncernen är en eventbyrå får du gärna ha erfarenhet från projektredovisning, intäkts- och kostnadsperiodisering samt uppföljning av projekt. Du bör även ha erfarenhet inom koncernredovisning och koncernrapportering. Du är noggrann och strukturerad samtidigt som du har förmågan att hantera både externa och interna kontaktytor på ett pedagogiskt, professionellt och effektivt sätt.

För att passa för tjänsten som ekonomichef hos oss bör du vara en person med tydligt driv och initiativförmåga samt en vilja att bidra till koncernens framtida utveckling. Då du kommer att vara den ekonomiska experten inom organisationen krävs såväl god analytisk som pedagogisk förmåga och en förståelse för affären och verksamheten. Vi är fortfarande ett företag med stark entreprenöriell anda, varför du bör trivas i en miljö med högt i tak, snabba beslutsvägar och dedikerade kollegor.

Du erbjuds:
Detta är ett vikariat på heltid som löper under ca 12 månader. Är du rätt person för oss erbjuds du en unik möjlighet att inta en nyckelroll inom en expansiv koncern med bolag inom vitt skilda branscher. Bolag med olika förutsättningar och utmaningar och i olika grader av mognad och storlek. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Internal recruiter & HR Coordinator Niklas Westberg telefonnummer: 070 780 43 79, alternativt via e-post: niklas.westberg@jurek.se. Då rekryteringsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag via www.jurek.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Niklas Westberg
0707-80 43 79
niklas.westberg@jurek.se