Business Controller till Unisport Sverige

Rekryterare
Unisport
Plats
Hjärnarp
Annonserat
den 12 januari 2018
Stängs
den 11 februari 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Business Controller till Unisport Sverige

Unisport Sverige söker en Business Controller till sitt svenska huvudkontor. Som Business Controller kommer du att ingå i ekonomifunktionen och rapportera direkt till CFO. Du kommer att vara en viktig diskussionspartner till såväl CFO och kollegor i frågor inom ekonomistyrningsområdet. Huvudsaklig placeringsort är i Hjärnarp.

I rollen ingår att proaktivt driva förändring, effektiviseringar och bidra till utveckling av affären och interna arbetssätt. Du kommer att arbeta med att analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du kommer att ha ett stort internt kontaktnät och vara både stödjande och utmanande i arbetet med att utveckla företaget.  

Exempel på arbetsuppgifter

  • Månadsbokslut, årsbokslut och rapportering
  • Projektcontrolling och projektuppföljning
  • Investeringsanalyser och utredningar
  • Utveckla modeller och processer för nyckeltal- och lönsamhetsuppföljning
  • Driva budget- och prognosarbete samt arbetet med affärsplan
  • Ta fram analyser och presentationer för styrelsemöten och business reviews

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande med god förståelse av redovisning och ca 5 års dokumenterad erfarenhet av analys, projektuppföljning och rapportering. Du har gärna erfarenhet från en revisionsfirma, ett börsbolag eller ett bolag ägt av private equity. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare har du hög social förmåga, är kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.

Om företaget
Unisport är nordens ledande leverantör av konstgräs, sportgolv, sporthallsinredningar, sportutrustning, etc. I Sverige har vi verksamheter i Ängelholm, Landskrona, Stockholm, Göteborg, Kalmar och Ånge. Unisport har en omsättning på 120 miljoner euro och vi är ca 300 anställda, varav ca 130 i Sverige. Vi ingår i företagsgruppen Unisport-Saltex som har motsvarande verksamheter i Danmark, Finland, Norge, Lettland, Nederländerna och Storbritannien.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Unisport Sverige med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.