Chef Ekonomi och Administration - Wagner Industrial Solutions Scandinavia AB

Plats
Skillingaryd
Annonserat
den 16 januari 2018
Stängs
den 28 januari 2018
Ref:
SE-12810
Kontakta
Karin Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Mångfacetterad roll med både nordiskt och globalt perspektiv

WAGNER - en globalt ledande tillverkare av utrustningar och system för ytbehandling med pulver- och våtlacker, färger och andra flytande material.

Position
I rollen som Chef för Ekonomi och Administration ansvarar du för ekonomi och rapportering, controlling samt administration och HR-frågor, innefattande Wagners verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Du rapporterar direkt till General Manager för Norden och deltar aktivt i verksamhetens strategiska beslut. Rapportering sker även till CFO och HR inom Wagners globala organisation. Ditt team består av fem personer och tillsammans säkerställer ni verksamhetens styrning och planering, rutiner och rapportering inom ekonomi, controlling och HR. Tjänsten är placerad i Skillingaryd med 32 anställda.

Ansvarsområden:

  • Finansiell planering och controlling, budgetering och rapportering

  • Löpande och årlig redovisning

  • Löpande bokföring, fakturahantering, kund- och leverantörsreskontra

  • Säkerställa rutiner och processer i linje med gällande lagar och regler

  • Säkerställa lokal och global rapportering

  • Övergripande administration och rutiner

  • Vara en del i den nordiska ledningen

Vi söker dig som har bred ekonomisk och finansiell erfarenhet, som kan navigera både i förhållande till den lokala och globala organisationen. Du använder din analytiska förmåga till att snabbt sätta dig in i och förstå komplexa frågor och projekt. Du bygger relationer och har förmåga att ge stöd i stora och små frågor. Du har erfarenhet som ledare och är van vid affärssystem och analysverktyg. Din utbildning är på universitetsnivå inom exempelvis ekonomi och redovisning, altenativt MBA med fokus inom ekonomi. Som person har du förmåga att driva och utveckla saker självständigt men också tillsammans med ditt team. Effektiva processer och rutiner ser du som ett självklart stöd till utveckling och framåtanda. Du inspirerar och ger aktivt stöd till medarbetarna i ditt team, så att helheten kan utvecklas på bästa sätt.

Vi erbjuder dig en bred och spännande roll i ett globalt företag med stark utveckling och där du aktivt bidrar till utvecklingen av den nordiska verksamheten, men även säkrar samverkan med den globala organisationen. Du får möjlighet att arbeta i en verksamhet där det sker mycket, där ett jordnära förhållningssätt i kombination med proaktivitet är faktorer som bringar framgång. Du utgör en nyckelspelare i det dagliga arbetet i Skillingaryd samtidigt som du arbetar med frågor gällande alla marknader i norden. Du är ett viktigt och starkt stöd till General Manager för Norden.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 12810) senast 28 januari 2018. Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna Karin Danielsson, 0723-865746 eller Catrin Ståhlgren, 031-333 52 04 på Mercuri Urval.

Om företaget
Wagner – med fasination för ytor!

Från möbler till väggar, staket, maskinkonstruktioner, mobiltelefoner, fälgar, läder och parfymflaskor – det är väldigt få objekt som inte lackeras.

En produkts yta hjälper till att karakterisera dess funktion, hållbarhet och dess attraktionsvärde. Med innovativ teknik för lackering och målning, pulverfärg, våtfärg eller andra flytande materiel, har Wagner varit världsledande på att sätta standarden för ytbehandling i över 60 år.

Wagner är en ledande tillverkare av målnings och lackeringsutrustning över hela världen. Wagner gruppen har idag cirka 1500 anställda, 17 operativa företag och cirka 300 distributörer på den internationella marknaden.

Wagner Industrial Solutions Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Wagner International AG. Vi är idag 32 medarbetare med fokus på försäljning och service. Företagets huvudkontor ligger i Skillingaryd med filialer i Danmark, Norge och Finland. Vi ansvarar dessutom för försäljningen i Baltikum.