RISE söker Divisionscontrollerchef till Bioekonomi

Rekryterare
RISE
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 januari 2018
Stängs
den 15 februari 2018
Ref:
SE-12427
Kontakta
Caroline Kock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en innovativ och nytänkande divisionscontrollerchef till divisonen RISE Bioekonomi Stockholm.

I RISE stora förändringsresa spelar ekonomifunktionen en mycket viktig roll då vi jobbar för att knyta ihop de tre institutens olika ekonomistrukturer till ett gemensamt och effektivt system.

Position

Om rollen

I rollen som divisionscontrollerchef för RISE Bioekonomi kommer du att ansvara för att arbeta proaktivt, strategiskt och operativ med divisionens ekonomifrågor. Du bidrar aktivt i divisionens verksamhetsplanering och leder, planerar, genomför och följer upp allt ekonomiarbete såsom t ex långsiktsplan, budget, prognos, bokslut, investeringsäskande, projekt controlling, analys och uppföljning. Ditt team på 8 kompetenta och drivna medarbetare kommer givetvis att hjälpa dig i arbetet med att leverera på de ambitiösa målen.

Under 2018 är det stora projektet att byta ekonomisystem och att skapa en gemensam ekonomimodell för hela koncernen - något som du givetvis är delaktig i. Du kan även vara delaktig i andra koncernövergripande projekt och utbildningsinsatser beroende på läggning och intresse.

RISE CFO är din närmaste chef men du arbetar på uppdrag av divisionschefen för RISE Bioekonomi och ingår både i divisionsledningens sammansvetsade gäng liksom i koncernens framåtriktade ekonomichefsgrupp. Då RISE Bioekonomi för närvarande är ett eget bolag som består av fem dotterbolag, tre enheter samt staber kommer du även att spela en viktig roll som ekonomichef med ansvar för bolagets redovisning, kassaflöde och balansräkning och rapporterar för detta till bolagets VD (divisionschefen) och till bolagets styrelse. Denna struktur kommer att förändras och du och ditt team kommer aktivt att delta i detta arbete.

Vem är du?

För att trivas i rollen och med dess möjligheter och utmaningar bör du ha en högskoleutbildning inom ekonomi samt erfarenhet från liknande roller. Du älskar att se resultat och att få människor att växa genom ditt ledarskap och du har en förmåga att kombinera din nyfikenhet och ditt driv med din analytiska sida och din känsla för detaljer för att hitta nya lösningar. Då vi är ett företag med stor teknisk bredd och flera av våra kunder och samarbetspartners är internationella, uttrycker du dig obehindrat på så väl svenska som engelska i både tal och skrift.

Som divisionscontrollerchef på RISE Bioekonomi blir du en del av en framåtblickande och ambitiös ekonomifunktion som arbetar med att forma RISE till det företag vi vill bli. Våra ansvarsområden täcker alla strategiska processer inom ekonomi och vårt sätt att arbeta reflekteras av hur världen runt omkring oss förändras; vi är flexibla, lyhörda och vi håller oss uppdaterade på vår omvärld. Genom nyfikenhet, lagarbete och nära dialog med våra divisioner och affärsområden arbetar vi mot visionen att göra RISE till en internationellt ledande innovationspartner.

Vi erbjuder dig en utmanande roll inom en innovativ och engagerad organisation med ett starkt varumärke och med stora möjligheter, där människor trivs och vars ledord är värdeskapande, samverkan och oberoende. Placering för tjänsten är i Stockholm och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige.

Välkommen med din ansökan, med brev och cv, senast den 15 februari via www.mercuriurval.se (ange ref.nr. SE-12427). Eventuella frågor besvaras av Caroline Kock på Mercuri Urval, tel 08-506 450 21.

Om företaget

RISE – Sveriges forskningsinstitut
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. Läs mer på www.ri.se

Liknande jobb

Liknande jobb