Kvantitativ analytiker till Första AP-fonden

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 januari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Kontakta
Emma Lindahl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en kvantitativ analytiker till Första AP-fonden. Här arbetar du i en professionell miljö med stark teamkänsla, trevliga kollegor och goda utvecklingsmöjligheter. Först AP-fondens värdegrund bygger på långsiktighet, professionalism och engagemang, grundpelare som genomsyrar hela organisationen. Som kvantitativ analytiker ingår du i teamet Kvantitativ analys som i sin tur är en del av fondens Tillgångsallokeringsenhet. AP1 har sitt kontor i Stockholm. Enheten utvecklas och drivs i en ständigt föränderlig makroomvärld vilket medför att utmaningarna och möjligheterna i princip är oändliga. Det är i denna dynamiska och utmanande miljö du aktivt kommer att implementera, förvalta och utveckla enheten tillsammans med dina medarbetare. Du erbjuds stor frihet under ansvar och förväntas vara bekväm med att ta initiativ och driva frågor inom organisationen samtidigt som du alltid har stöttande kolleger i ditt team. Anställningen är en tillsvidareanställning. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Utveckla och implementera strategier och metoder inom tillgångsallokering, riskanalys och portföljkonstruktion samt fördjupa den kvantitativa analysen avseende tillgångars egenskaper.
  • Analysera och systematisera positionstagningen på de marknader där fonden har en aktiv exponering
  • Arbeta med att skapa en fördjupad förståelse för hur fondvärdet utvecklas under olika scenarier på längre sikt
  • Utföra systematisk exponerings-, risk- och avkastningsanalys av positioner och ta fram underlag och åtgärdssignaler för aktiv positionstagning
  • Aktivt delta i hela processen från idé till utveckling, programmering, implementering av kvantitativt baserad positionstagning
  • Arbeta med fondens modeller för långsiktiga avkastningsförväntningar och analys av pensionssystemets långsiktiga krav och behov samt aktivt delta i arbetet med enhetens utveckling.

Erfarenhet
Vi söker dig som har en ingenjörsexamen och företrädesvis 1–3 års arbetslivserfarenhet ifrån en roll inom kapitalförvaltning, bank eller försäkring. Du kan också ha en adekvat bakgrund inom forskarvärlden. Du har beprövade kunskaper i finansiell ekonomi och statistiska metoder för finansiella data, samt har en god förståelse för modellutveckling och förstår snabbt komplexa problemställningar. Intresse och/eller erfarenhet av kvalificerat arbete vad gäller kvantitativ analys är meriterande. Det är meriterande om du besitter vissa system- och programmeringskunskaper, såsom exempelvis Python, Java script, SQL och Matlab. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Till denna roll söker vi en person med starkt teamfokus och ett agilt mindset. Du är nyfiken och innovativ, med ett stort intresse för kvantanalys. Du är självgående och alltid intresserad av att presentera och pröva egna idéer och förändringsförslag. Vidare trivs du med frihet under ansvar samt har hög integritet och förmåga att prioritera i ditt arbete. Som person är du ansvarstagande, driven och trygg i dig själv. Du delar fondens värderingar, har integritet och driv och är prestigelös och öppen. Självklart har du ett gott omdöme och arbetar gärna såväl självständigt som i grupp. Eftersom fonder arbetar för en jämnare könsfördelning välkomnar fonden fler kvinnor till sin organisation.

Första AP-fonden
Första AP-fonden är en av fem AP-fonder som säkerställer stabiliteten i det svenska inkomstpensionssystemet. Första AP-fonden är en pensionsförvaltare i världsklass. Fonden förvaltade tillgångar till ett värde av 323 miljarder kronor per den 30 juni 2017. Fondens uppdrag är att, med väl avvägda finansiella risker, uppnå högsta möjliga avkastning och därmed bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension för nuvarande och framtida pensionärer. Första AP-fonden är en värderingsstyrd organisation. Verksamhetens grundvärderingar är långsiktighet, engagemang professionalism och hållbarhet. Fonden uppvisar en stor mångfald utifrån ålder, nationalitet, yrkesbakgrund m m. Första AP-fonden värdesätter egenskaper som ansvarstagande, respekt, öppenhet och samarbete.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson från Gazella är Emma Lindahl.

Liknande jobb

Liknande jobb