Skeppnings- och Logistikansvarig

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 februari 2018
Stängs
den 1 mars 2018
Ref:
SE-12833
Kontakta
Mats Wärnling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Industriell tillverkning av bostäder till flyktingar världen över

En ny operativ global roll i ett snabbväxande företag där du får arbeta med transporter av inkommande och utgående gods gentemot vår produktion och våra internationella kunder

Better Shelter AB logo

Position
Din utmaning
blir att ansvara för att våra transporter av både inkommande komponenter och utgående gods sker på bästa möjliga sätt för att möta våra kunders högt ställda krav. Eftersom många transporter kommer att gå till olika länder med olika lagstiftningar kommer du att få stå inför olika situationer som kommer att kräva kreativitet och problemslösningsförmåga. En viktig del i tjänsten blir också att bygga goda relationer med leverantörer, kunder, myndigheter och samarbetspartners samt att koordinera flöden och processer mellan dessa på ett optimalt sätt.

Du ingår i vår Supply Chain organisation och kommer att arbeta nära övriga avdelningar som försäljning och ekonomi samt med vår produktionsenhet i Polen.
Eftersom Better Shelter är i en uppbyggnads- och tillväxtfas kommer en viktig del av tjänsten också vara att kontinuerligt förbättra och dokumentera processer och rutiner för att kunna öka effektiviteten inom transporter och logistik. Vi arbetar i affärssystemet SAGE X3. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Stockholm.

Vi erbjuder en unik möjlighet att få arbeta i ett snabbväxande tillverkande bolag där du får möjlighet att påverka både rollen och vara en viktig kugge i bolagets framtida utveckling. Du får arbeta med både planering, koordinering och uppföljning samt vara en spindel i nätet mellan våra leverantörer, vår produktion och våra kunder världen över. Vår företagskultur bygger på eget ansvar och stor möjlighet att själv kunna påverka både arbetsinnehåll och resultat. Vi har stor tilltro till det vi gör och vi är ett bra team som både har roligt tillsammans och som åstadkommer resultat samtidigt som vi vet att vi gör någonting som betyder mycket för andra människor utanför Sveriges gränser.

Din bakgrund är från tillverkande industri, speditionsfirmor eller liknande. Du har några års erfarenhet från skeppning av gods till länder utanför Sverige och helst utanför Europa. Du har erfarenheter från kontakter med tullmyndigheter, transportbolag och gärna internationella kunder samt har vana från att arbeta i ett affärssystem. Du har också en bred förståelse för vad som är viktigt för att kunna bygga upp ett gott samarbete med både interna och externa kontakter. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska och är en van Excel användare. Du vill gärna ta nästa steg i en roll där du får möjlighet att skapa verklig skillnad både när det gäller att utveckla processer och resultat samt att ha en roll som innebär att du förändrar människors livsituation i andra länder.

Som person är du positiv och lösningsorienterad. Du är strukturerad och har förmåga att se helheter och vad som är viktigast. Du är också bra på att kommunicera skriftligt och muntligt och har förmåga att skapa goda relationer oavsett landsgränser. Du trivs också att arbeta i ett mindre bolag där det är nära till beslut och du förväntas vara operativ och självgående.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och cv, via www.mercuriurval.se (referensnummer SE-12833) senast 1 mars. För mer information om Better Shelter och tjänsten kontakta ansvarig konsult hos Mercuri Urval, Mats Wärnling på tel. 0709-856363.

Om företaget
Better Shelter AB är ett svenskt tillverkande företag som ägs av stiftelsen Housing for All Foundation i nära samarbete med IKEA Foundation och UNHCR. Bolaget strävar efter att skapa säkrare och mer värdiga bostäder för de miljoner personer som har tvingats fly från sina hem på grund av väpnade konflikter och naturkatastrofer. Sedan 2015 har Better Shelters bostäder tillverkats och skickats till nödhjälpsprogram och flyktingläger i bland annat Etiopien, Grekland, Irak, Makedonien, Niger och Nepal. Bolaget är snabbväxande och räknar med att leverera 20 000 bostäder 2018 och omsätta cirka 300MSEK under år 2020. För mer information se www.bettershelter.org