Ekonomiassistent till PON Equipment

Rekryterare
Pon Equipment AB
Plats
Göteborg med omnejd
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 26 februari 2018
Ref:
2346
Kontakta
Olivia Engberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Just nu söker vi en receivable accountant för en rekrytering till Pon Equipment AB. Tjänsten ska tillsättas på deras kontor i Mölndal med start i början av 2018. 

Tjänsten:
I rollen som receivable accountant är du kundreskontraansvarig för Pon Equipment AB och Pon Power AB. Du är del av ett team på fem personer där du rapporterar till Finance Manager/Redovisningschef. I arbetet ingår följande arbetsuppgifter:

• Allokera inkommande betalningar från bolagens kunder mot kundfordringarna i huvudboken samt stämma av och bokföra övriga förekommande transaktioner
• I samband med periodbokslut ansvara för avstämning och uppdatering av balansspecifikationer gällande likvidkonton och kundreskontror
• Kontrollera och bokföra ej automatiskt matchade inbetalningar samt stämma av bolagens koncernmellanhavanden avseende fordringar
• Sortera fakturor för kuvertering samt delta i förbättringsprojekt avseende pdf-fakturering och EDI lösningar
• Uppdatera kreditrapport
• Vara behjälplig med kredithandläggning och viss orderhantering vid stopp i systemet

Profil:
För att lyckas i rollen som receivable accountant är du gymnasieekonom eller har relevant eftergymnasial utbildning. Du har viss erfarenhet av ekonomiarbete, gärna med stort transaktionsflöde. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av AS400 miljö är det meriterande.

Som person är du ordningsam och strukturerad. Då arbetet innebär mycket kontakt med såväl interna som externa aktörer har du lätt för att samarbeta med andra. Det förväntas att du har förmågan att självständigt driva arbetet framåt och på sikt utveckla rollen. 

Företagspresentation:
Pon Holdings är ett holländskt familjeföretag med över 10 000 anställda i 11 olika länder. Pon Equipment AB’s verksamhet i Sverige är främst baserad på försäljning och service av bland annat Caterpillars hjullastare, dumprar, truckar och grävmaskiner. Företaget omsätter cirka 2 Mdr kr och sitter i Mölndal. Läs mer om företaget på https://www.pon-cat.com/equipment/se. 

Tillsammans med Caterpillar sätter vi en ny standard för begreppet service i vår bransch. Vill du ta del av vår framgång? Ge din karriär en nystart och upptäcka möjligheterna hos oss. 

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Har du frågor kontakta:
Olivia Engberg oengberg@contaplus.se 0737 38 18 67
Heidi Bader hbader@contaplus.se 0709 856 337