Första AP-fonden söker medarbetare till Back Office Alternativa Investeringar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 februari 2018
Stängs
den 12 mars 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Första AP-fonden söker medarbetare till Back Office Alternativa Investeringar

Om tjänsten
Området Alternativa Investeringar (AI) inom Första AP-fonden växer och som en följd av det söker vi nu ytterligare en medarbetare till vårt Back Office. Parallellt med ditt ansvar inom AI kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor i BO-gruppen med fondens övriga investeringar. Vi kan därför erbjuda en roll med både bredd och spets som du till stor del får vara med och skapa själv.  

Ditt specialistområde blir inom AI med fokus på onoterade aktier och reverslån och dina arbetsuppgifter kommer bl a innebära upplägg av stamdata och registrering av transaktioner, löpande redovisning och avstämningar. Att proaktivt bevaka händelser i investeringarna och administrera betalningar utifrån cash calls från investeringsansvarig ingår också i din roll. Du kommer även arbeta i projekt kring nya investeringar.

Du kommer också till stor del (ca 50 %) delta i Back Office övriga arbete med hantering av affärsflöde och avstämningar av affärer, både avista, derivat och bankkonton.

Din bakgrund
Vi söker dig med minst tre års erfarenhet av hantering av finansiella instrument inom AI-området, tex hedgefonder, fastighetsinvesteringar via direktägda bolag eller fonder, riskkapitalfonder etc. Akademisk utbildning inom ekonomi är meriterande men viktigast är din praktiska erfarenhet. Du har erfarenhet av hantering av reverslån till onoterade bolag och/eller räntebärande värdepapper. Vidare har du en grundläggande förståelse för redovisning och förstår en balans- och resultaträkning. Att du behärskar engelska till tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst.

Har du tidigare erfarenhet av Simcorp Dimension eller Privat I är det mycket meriterande och goda kunskaper i Excel är en förutsättning.

Du trivs i en administrativ roll och har ett intresse för alternativa investeringar. Du kommer att få användning för såväl din analytiska förmåga som din fallenhet för att skapa struktur och din nyfikenhet för nya investeringar. För att passa in på hos oss ser vi också gärna att du är prestigelös, samarbetsorienterad och en person som bidrar till att behålla vår goda stämning!

Om företaget
Första AP-fonden är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta bufferten i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av ca 330 miljarder kronor. Målet är att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension genom väl avvägda finansiella risker. Första AP-fonden är en arbetsplats där ansvarstagande, samarbetsförmåga och en lösningsorienterad inställning värderas högt. Vår värdegrund bygger på långsiktighet, professionalism och engagemang. Vi söker en prestigelös person med hög integritet, gott omdöme och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Första AP-fonden med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!