Boverket söker Avdelningschef till Uppdragsavdelningen

Rekryterare
Boverket
Plats
Karlskrona
Annonserat
den 20 februari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Ref:
SE-12897 (430/2018)
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position

Arbetsuppgifter
Boverkets verksamhet är organiserad i fyra avdelningar; två verksamhetsavdelningar, en administrativ avdelning och en uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen är en nyinrättad avdelning som ansvarar för regeringsuppdrag och andra särskilt prioriterade uppdrag. Som avdelningschef för uppdragsavdelningen kommer du att vara med om att utforma hur avdelningen ska interagera med de andra avdelningarna. Du kommer att ha personalansvar för en grupp på ca 10 medarbetare, som består av uppdragsägare samt några verksamhetsövergripande specialistroller. Uppdragsägarna på Boverket kommer att ansvara för olika uppdrag och samarbeta med enhetscheferna på de andra avdelningarna. Ditt ansvar är en övergripande planering och prioritering av uppdragen i nära dialog med övriga avdelningschefer. I din roll ligger också att föra en tät dialog kring uppdragen med både Regeringskansliet och de chefer på Boverket som berörs av uppdragen.

Du leder verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och Boverkets roll i samhällsbyggnadsprocessen. Tillsammans med de andra avdelningscheferna och medarbetarna formar du verksamheten så att den svarar mot myndighetens mål. Som avdelningschef ingår du i Boverkets ledningsgrupp och har omfattande kontakter med andra myndigheter, departement, kommuner och näringsliv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av framgångsrikt ledarskap. Du har erfarenhet av att leda andra chefer eller högre specialistroller, samt att leda komplexa uppdrag. Det är meriterande om du har kompetens och erfarenhet av:

  • matrisorganisation
  • att leda i förändring
  • den politiska processen eller erfarenhet från regeringskansliet
  • kunskap och intresse om Boverkets verksamhetsområden

I grunden har du en akademisk utbildning som bedöms relevant för rollen.

Vi söker dig som är strategisk och resultatorienterad! Du är van vid att prioritera och att genomdriva de uppdrag du ansvarar för. Som person är du engagerad, initiativrik och drivande. Du är skicklig i att motivera och skapa förutsättningar för att mål nås. Det är viktigt att du snabbt kan sätta dig in i komplicerade frågor och har förmåga att formulera dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. På grund av de omfattande kontakterna för befattningen är det också viktigt att du är lyhörd och kommunikativ, samarbetar väl samt är bra på att skapa och underhålla nätverk. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Karlskrona

Ansökan
Ansökan senast: 2018-03-18

Referensnr: 430/2018

Gör din ansökan via denna länk 

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson: Per Anders Nilsson, konsult Mercuri Urval, 070-312 44 48

Facklig företrädare: Ulrika Färnström, ST Boverket, 0455 35 30 91 eller Klara Falk, Saco-S, 0455-35 32 30

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Per Anders Nilsson svarar gärna på dina frågor, tel 070-312 44 48.

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personliga uppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad indentitet, referenser eller liknande som du själv bedmer olämpligt att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.