Senior Group Business Controller till Plantagen

Rekryterare
Plantagen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 februari 2018
Stängs
den 28 mars 2018
Ref:
Group Business Controller ref. 861
Kontakta
Johan Junggren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du få chansen att vara en viktig kugge i en dynamisk organisation i en föränderlig omvärld? Vi söker nu för vår kunds Plantagens räkning en Senior Group Business Controller. I rollen kommer du att få ett helhetsansvar över budget och prognos samt rapportering till ägare och styrelse vilket kräver att du har en gedigen kompetens och erfarenhet inom området. Då bolaget befinner sig i en föränderlig miljö behöver du vara flexibel i arbetssätt och inställning, samt se förändringar som något inspirerande. Du kommer att arbeta nära Finance Director och även ha mycket kontaktytor med andra ekonomer i koncernen. Rollen är belägen i Barkaby och du kommer att rapportera till Finance Director.

Arbetsbeskrivning

  • Leda och driva koncernens budget och forecastarbete samt säkerställa att managementrapporteringen är kvalitetssäkrad och levererad i tid.
  • Ansvara för att konsolidera budget och forecastarbetet
  • Ansvara för att följa upp och analysera verksamheten samt att delta i business case
  • Ta fram och vidareutveckla verksamhetsrelaterade KPI:er
  • Stötta finansdirektören i internkontroll och treasuryaktiviteter som cash flow-prognoser, valutasäkring och övervakning av exempelvis valutaexponering
  • Implementera och effektivisera rapporteringsmallar, processer och tidtabeller för budgetering, prognos och rapportering till ledningen, tillsammans med koncernens finansteam

Profilbeskrivning

  • Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 7 års erfarenhet av kvalificerad Controlling
  • Du skall ha arbetat med rapportering eller redovisning mot en koncern, har stor vana av projekt, samt ha vana av att arbeta mot tuffa deadlines inom en internationell koncern, gärna inom detaljhandel
  • Du är van vid att ha flera kontaktytor inom ekonomiorganisationen och du har via din arbetserfarenhet skapat dig en gedigen förståelse för finansiell analys och vikten av smart planering
  • Du kommunicerar obehindrat, i tal och skrift, både på svenska och engelska

Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, analytisk och proaktiv person som är fokuserad på kontroll och kvalitet samt är uppmärksam på detaljer. För att lyckas i tjänsten som Senior Group Business Controller är det viktigt att du är självgående och kan ifrågasätta siffror och resultat i det dagliga arbetet. Du är bevandrad och bekväm med att kunna arbeta med redovisningsfrågor i detalj men också kunna se ett större rapporteringsflöde ur ett helikopterperspektiv. Du ser ett stort värde i att implementera och effektivisera processer och arbetssätt. Du trivs att arbeta i team med andra och har en hög integritet. Under stressade situationer ser du tydligt var din insats bör prioriteras.

Om Plantagen
Plantagen grundades 1986 och är en ledande detaljhandelskedja för växter och växttillbehör i Norden (Norge, Sverige och Finland). Gruppen säljer ett brett sortiment av växter för trädgård, balkong och inomhus inkl. snittblommor samt tillbehör till växter och närliggande produkter.

Plantagen hade 136 butiker vid utgången av 2017: 78 i Norge , 44 i Sverige och 14 i Finland. Under 2017 förvärvade Plantagen också Saba Blommor, en grossist för växter till dagligvaruhandeln i Sverige. Inköp och logistik är centralt för Plantagen som har en modell för direkta köp från odlare med fokus på kvalitet, effektivitet och förnyelse. Plantagen har sedan 2013 fokuserat verksamheten alltmer på växtsortimentet och reducerat övriga produktkategorier och utvecklat butikskoncepten för att ge en bättre upplevelse och större närhet till kunderna.

Moderbolaget i Plantagen-koncernen (Plantasjen Holding AS) är registrerat i Norge, men stora delar av koncernledningen är placerad i Barkarby, Järfälla. Plantagen ägs av Ratos.

Plantagen omsatte 2017 ca 3,9 BNOK, gjorde en vinst (EBITDA) om ca 330 MNOK och hade under året knappt 1.400 anställda (FTE).

Är du intresserad av denna roll, ansök redan idag. Maila ditt CV i word till johan.junggren@financerecruitment.se och märk Group Business Controller ref. 861 eller skicka ditt CV via ”ansök-knappen”, urvalet sker löpande.