Chef Verksamhetsutveckling med inriktning organisation och arbetsmiljö till Suntarbetsliv

Rekryterare
Suntarbetsliv
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 februari 2018
Stängs
den 29 mars 2018
Kontakta
Sissel Pettersen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du stärka kommun- och landstingssektorn i deras arbete för friska arbetsplatser? Trivs du bäst i ett arbetsklimat som kännetecknas av engagemang, samarbete och omtanke? Då är det här en unik möjlighet för dig!

Om tjänsten
Genom att bidra till ökade kunskaper om sjukfrånvaro, orsaker och åtgärder skapar du förutsättningar för välmående organisationer där fler mår bra på jobbet. Rollen innebär att du är med och bygger upp, leder och utvecklar en fyrårig projektverksamhet med syfte att sänka sjukfrånvaron i organisationer inom kommun- och landstingssektorn. Till din grupp rekryteras flera kompetenser inom verksamhetsutveckling med inriktning organisation och arbetsmiljö. Tillsammans arbetar ni med flera parallella lokala stödinsatser runt om i Sverige. Vi tror att du kommer vara på resande fot upp till 50 dagar per år.

I rollen ingår att:

 • planera verksamheten och styra gruppen mot satta mål
 • leda, coacha och resursplanera gruppens medarbetare
 • löpande utveckla arbetssätt och metoder
 • säkerställa tydliga mål och nödvändig kompetensutveckling
 • på ett konsultativt sätt stödja kommun- och landstingssektorn i arbetet för en frisk arbetsplats
 • samordna med Suntarbetslivs övriga verksamhet

Suntarbetsliv är placerade i attraktiva lokaler i centrala Stockholm där vi arbetar aktivitetsbaserat, prestigelöst och hjälper varandra. Att arbeta på Suntarbetsliv innebär att du blir del av en verksamhet som ser möjligheterna och drivs av att skapa positiv utveckling. Du rapporterar direkt till VD.

Är det här du?
För att passa för tjänsten ser vi att du har:

 • akademisk utbildning inom någon av följande inriktningar; personal, organisation, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap, arbetsmiljö eller likvärdigt. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • analytisk förmåga. Kunna se komplexa samband och förklara på enkelt sätt.
 • erfarenhet av personalansvar under minst 5 år
 • erfarenhet av att ha drivit strategiskt arbetsmiljöarbete
 • god kunskap om hur verksamheter i kommun- och landstingssektorn organiseras och leds
 • arbetat i eller med en politiskt styrd verksamhet
 • erfarenhet av att leda förändrings-, utvecklings- och förbättringsarbete
 • förmåga att obehindrat kommunicera i tal och skrift på svenska

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför i första hand dig som är trygg i ditt ledarskap, handlingskraftig och har förmåga att skapa engagemang inom gruppen samt i de verksamheter du möter. Du är tydlig i din kommunikation och bra på att skapa och bibehålla goda relationer. Du upplevs som förtroendeingivande och lyhörd och har god samarbetsförmåga.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Suntarbetsliv med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Om Suntarbetsliv
Suntarbetsliv bidrar till friska arbetsplatser inom kommun- och landstingssektorn. Vi ger stöd för arbetsmiljö- och verksamhetsutveckling, utvecklar och kommunicerar digitala verktyg samt sprider kunskaper om forskning och erfarenheter. Föreningen Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting samt Pacta och har idag 20 anställda.