Ekonomichef till Vinge

Plats
Göteborg
Annonserat
den 28 februari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Kontakta
Karin Wallin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vinges ekonomichef i Göteborg ska efter många år i företaget lämna arbetslivet och vi söker nu hennes efterträdare.

I rollen som ekonomichef har du en nyckelposition på byrån. Du rapporterar till VD, ingår i ledningsgruppen och är adjungerad i styrelsen. Du leder och utvecklar ekonomiavdelningen som består av fem kompetenta medarbetare som sköter allt löpande ekonomiarbete. Din roll är övergripande.

Du förväntas arbeta affärsinriktat och får ansvaret för att vidareutveckla processer för offertarbete, projektbemanning, projektredovisning och resursfördelning samt modeller för bedömning och uppföljning av verksamheten.

Underlag för rapportering och budget tas fram av ekonomiavdelningen. Du ansvarar för uppföljning och rapportering till delägare, gruppledare och jurister. Det handlar om månadsvis kostnads- och intäktsanalys till delägarna, beläggningsrapporter till gruppledarna, ekonomisk uppföljning till samtliga jurister, samt att ta fram material inför olika typer av medarbetarsamtal.

Du är mycket delaktig i bokslutsarbetet framför allt i de delar som gäller vinstfördelning, årsredovisningar, skatteberäkningar och deklarationer, och du tar fram budgetinstruktioner till medarbetare med budgetansvar.

I det löpande ekonomiska arbetet fungerar du som ett bollplank, framför allt rörande bokförings- och skattefrågor. 
Andra viktiga områden i tjänsten är kontakter och förhandlingar med banker, försäkringsbolag och -mäklare, fastighetsägaren samt deklarationer.

I rollen ingår även uppgifter som gäller Vinge nationellt. Det handlar framför allt om controlling samt att leda och delta i utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet tillsammans med dina ekonomichefskollegor i Stockholm och Malmö.

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk examen. Du har goda kunskaper inom skatt, pension och försäkring och förståelse för konkursbokföring. Din bakgrund är sannolikt från tjänstesektorn och helst från konsultbranschen och/eller ägarlett bolag. Kanske arbetar du idag på revisionsbyrå eller inom andra kvalificerade konsulttjänster. Har du erfarenhet av projektplanering och ledarskap är det en stor fördel.

Som person är du strategisk, analytisk och affärsmässig. Du har pondus och integritet och leder genom att både utmana och stötta dina medarbetare.

Om företaget
Advokatfirman Vinge är en fullservicebyrå med 450 anställda i Sverige. Vinge har under sina 35 år på marknaden byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden. I Göteborg omsätter Vinge ca 150 Mkr med god lönsamhet och har 75 anställda, varav 11 är delägare. 

Sedan länge arbetar Vinge på en global marknad och man är mån om att arbeta nära sina klienter och deras affär. I kraft av sitt fullserviceerbjudande och sin storlek kan Vinge snabbt sätta ihop expertteam i alla typer av affärsjuridiska ärenden. Många av Vinges klienter samlar alla sina juristuppdrag hos dem.

Att arbeta vid en fullservicebyrå innebär också stora utvecklingsmöjligheter för medarbetarna. Läs mer på vinge.se.

Ansök via www.maquire.se senast den 18 mars. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Karin Wallin, 076 340 14 60 eller Åse Torbjär Granath, 076 338 87 97 på Maquire.