Danske Bank

Kreditanalytiker Debt Capital Markets

Rekryterare
Danske Bank
Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 mars 2018
Stängs
den 22 mars 2018
Ref:
18328
Kontakta
Louis Landeman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du ett stort intresse för den globala ekonomin och en god analytisk förmåga? Då kanske du är vår nya kreditanalytiker!

Debt Capital Markets (DCM) är ett produktområde inom Capital Markets. För närvarande består den lokala kreditanalysen inom DCM Sverige av tre engagerade och professionella personer. Vi söker nu en ny kollega som ska arbeta med kreditanalys.

Vårt mål är att vara marknadsledande inom kreditanalys i Sverige. Enligt den senaste Prospera-undersökningen för den svenska marknaden rankas Danske Bank som etta såväl inom fundamental kreditanalys som kreditstrategi. Som vår nya kollega är det viktigt att du delar vår målsättning och ser den som en stimulerande utmaning.

Producera och presentera kreditanalyser av nordiska företag
I dina arbetsuppgifter som kreditanalytiker ingår kreditanalys av nordiska företag och sammanställande av marknadsanalyser och kreditstrategirapporter. Vi lägger även stort fokus på att hålla kreditrelaterade presentationer till såväl obligationsinvesterare som företag. Eftersom Danske Bank har en  stor DCM-verksamhet i samtliga nordiska länder innebär tjänsten även en del resande.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Vem är du?
För att trivas i den här rollen tror vi att du har en god analytisk förmåga och är genuint intresserad av den globala ekonomin och de finansiella marknaderna. Det är viktigt att du uppskattar att samarbeta i grupp, samtidigt som vi förutsätter att du  har en stark initiativförmåga. Eftersom du kommer att ha mycket kundkontakt är det viktigt att du också är komfortabel med att hålla presentationer och har pedagogiska färdigheter. Du måste gilla att arbeta i ett högt tempo och – tidvis – under stark press med tighta deadlines.

I din roll som kreditanalytiker ser vi helst att du har några års erfarenhet av att göra kreditanalyser, eller annan relevant erfarenhet. Vi ser också gärna att du har viss kunskap inom matematik och/eller finansiell ekonomi, men det är inget absolut krav.

För oss på Danske Bank Markets är ett av ledorden att ha kul på jobbet. Därför är det viktigt för oss att du också är med och bidrar till vår positiva stämning och trevliga arbetsklimat.

Är du intresserad?
Tveka inte att kontakta Louis Landeman, chef Kreditanalys Danske Bank DCM Sverige, om du har några frågor. Du når honom på 076 723 3485 eller louis.landeman@danskebank.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka ansökan och CV senast 2018-03-22.

Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.